Monta näkökulmaa Japanin vaikutuksiin

Morningstar on julkaissut useita artikkeleita, jotka selittävät, mitä vaikutuksia Japanin kriisillä voi olla sijoituksiin.

Holly Cook 21.03.2011
Facebook Twitter LinkedIn

Japania 10. maaliskuuta koetellut maanjäristys ja tsunami ovat sysänneet finanssimarkkinat epävarmuuden aikaan, ja iskeneet tuntuvan loven osakekursseihin. Morningstarin toimitukset eri puolilla maailmaa ovat julkaisseet katatrofien jälkeen useita artikkeleita, jotka hahmottelevat, miten kriisi voi vaikuttaa talouteen ja sijoituksiin. Mukana on niin Monringstarin omien asiantuntijoiden kuin varainhoitajien arvioita. Klikkaamalla otsikkoa pääsee lukemaan englanninkielisiä artikkeleita ja videoita.

Morningstarin näkemyksiä
Weighing the Industry Impact of the Japan Disaster Morningstarin Adam Fleck kuvaa vaikutuksia julkishyödykeyhtiöille sekä energia-, auto- ja rakennusalalle.

Earthquake Likely to Impact Energy Sector Most Japanin tapahtumat vaikuttavat energia-alan yrityksiin nousevista ydinenergiayhtiöistä hiilen tuottajiin, sanoo Morningstarin Paul Larson.

Managing a Portfolio Through Market Shocks Morningstarin Jeremy Glaser ja Christine Benz kertovat, miten määrittää markkinashokin oloissa yrityksen arvoa sekä miten allokoida omia varoja.

What Happens to ETFs in Times of Crisis? Mitä sijoittajien tulisi tietää yksittäisiin maihin sijoittavista etf-rahastoista, kun kriisi iskee.

Hidden Dangers Ydinturman pelko on vavisuttanut osakemarkkinoita. Sijoituspäätösten tekeminen ensireaktion vallassa on kuitenkin yleensä varmin tapa hävitä rahaa.

Salkunhoitajien näkemyksiä
Managers Say Japanese Sell-Off is Overdone Useat varainhoitajat pitävät sijoittajien myynti-intoa Japanin markkinoilla liioiteltuna.

McLennan: Intrinsic Value Still Intact in Japan Japanin osakkeita ei paina alaspäin niinkään yhtiöiden määriteltävissä olevat tappiot kuin epävarmuus, sanoo First Eagle -yhtiön Matthew McLennan.

Ketterer: Nervous Markets Apt to Oversell on Japan News Causeway International Value -rahaston salkunhoitaja Sarah Ketterer kommentoi katastrofin taloudellisia vaikutuksia, jälleenrakennusurakan laajuutta ja markkinoiden reaktioita.

De Vaulx: Cautiously Buying Japan IVA Worldwide -rahasto on lisännyt omistuksiaan Japanissa samaan aikaan kuun muut ovat myyneet. Rahaston salkunhoitaja pyrkii pitämään kriisiä edeltäneet osakepainot ennallaan.

Herro: Hard to Believe Japan Selloff Is Real Value Lost Kun kriisi iskee, sijoittajat usein myyvät ensin ja pohtivat asioita tarkemmin vasta myöhemmin, muistuttaa Oakmark-rahaston salkunhoitaja David Herro.

El-Erian: Japan Will Recover Vaikka katastrofi on aiheuttanut valtavaa tuhoa, katse kääntyy pian jälleenrakennukseen ja sen taloudellisiin vaikutuksiin.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Holly Cook

Holly Cook  is Manager, Morningstar EMEA Websites

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings