Yhdysvalloissa on tarjolla laatua halpaan hintaan

Lontoolaiset suursijoittajat ja rahastojohtajat katsovat jälleen Atlantin yli. Yhdysvallat houkuttaa taas lontoolaisia rahastojohtajia sen vuoksi, että dollarin kurssi suhteessa euroon on vakiintunut ja maan talouskasvu on edelleen voimakasta verrattuna Eurooppaan.

Facebook Twitter LinkedIn
- Tällä hetkellä sijoittajat alipainottavat turhaan Yhdysvaltoja, sillä amerikkalaiset yhtiöt tarjoavat edelleen hyvän tuoton. Tästä on hyvänä esimerkkinä Microsoft, jonka kurssi on kehittynyt selvästi yleistä trendiä positiivisemmin. Yhdysvalloissa onkin tällä hetkellä tarjolla sijoittajille laatuyhtiöitä halpaan hintaan, arvioi brittiläisen rahastoyhtiön Threadneedlen Amerikan-kasvurahastosta vastaava johtaja Andrew Holliman.

Yhdysvalloissa lyhyet ja pitkät korot ovat nousussa, mutta Holliman ei usko tämän vaikuttavan merkittävästi osakemarkkinoiden näkymiin.

- Yhtiöiden voitot kasvavat edelleen, joskin kasvuvauhti on hidastum

assa. Hyviä sijoitusmahdollisuuksia tarjoavat etenkin raaka-ainepohjaiset yhtiöt sekä energiayhtiöt, joilla on myös ostovoimaa, hän arvioi.

Artemis-rahastoyhtiössä velkamarkkinoista vastaava James Foster pitää puolestaan riskipitoisempia yrityslainoja hyvinä sijoituskohteina, olkoonkin, että markkinat saivat takapakkia General Motorsin vuoksi. Hänen mukaansa kuplaa alkaa olla lainapapereissa, joilla on paras luottokelpoisuus.

Tuottoa tupakkayhtiöistä

Osakemarkkinoiden näkymät loppuvuodelle ovat melko haastavat amerikkalaisen Fidelityn Income Plus- ja Growth Plus Income -rahastojen salkunhoitajan John Stavisin mielestä. Hänen mukaansa osakemarkkinoilla tuotot riskipitoisempien osakkeiden ja vakaampien osakkeiden välillä ovat nyt lähes identtiset.

Britannian markkinoilta Stavis poimii sijoitussalkkuunsa nyt pankkien, kuten Royal Bank of Scotlandin osakkeita. Hänen mukaansa brittipankit ovat pystyneet kasvattamaan osakekohtaista voittoa vuositasolla kymmenen prosenttia, vaikka ne ovat jakaneet neljän prosentin osinkoja.

Hän katsoo myös, että pankkien taseet ja pääomantuotto ovat tällä hetkellä sen verran vahvoja, että ne kestäisivät luottotappioiden nelinkertaistumisen keskipitkällä aikavälillä.

Mielenkiintoista on, että Stavis pistää rahansa likoon tupakkayhtiöiden, kuten BAT:n tai Severn Trentin puolesta. Vaikka tupakointi on Britanniassa samoin kuin muualla Euroopassa vähentynyt rajusti, ovat tupakkayhtiöiden voitot tästä huolimatta kasvaneet 10-12 prosenttia. Tupakkayhtiöiden osakekurssit ovat kehittyneet myös myönteisemmin kuin yleiset osakeindeksit.

- Tupakoinnin väheneminen ei ole lopettanut yhtiöiden voittojen kasvua. Uskon, että muutaman vuoden kuluttua tupakkasektorilla nähdään suuria yrityskauppoja, joiden jälkeen maailmaan jää muutama suuri valmistaja, arvioi Stavis.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja