Norjan öljyrahasto palkkasi uusia varainhoitajia

Norjan öljyrahasto palkkasi uusia varainhoitajia huolehtimaan 115 miljardin euron varoistaan. Himoitun varainhoitosopimuksen saivat Fidelity Investments, T. Rowe Price Group, Alliance Capital Management, Schroders, Columbus Circle Investors ja Wellington Management. Norjan öljyrahasto ei kertonut varainhoitosopimusten arvoa.

Facebook Twitter LinkedIn
Rahaston varoista 23 prosenttia on ulkopuolisten varainhoitajien hoidossa. Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana öljyrahasto maksoi varainhoitajille yhteensä 27,7 miljoonaa euroa hoitopalkkioita, 60 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Norjan öljyrahasto sijoittaa kaikki varansa Norjan ulkopuolelle ja sillä on omistuksia noin 2 770 yhtiössä Taiwanista Yhdysvaltoih

in. Varoista 40 prosenttia on osakemarkkinoilla. Vuoden toisen neljänneksen aikana öljyrahaston sijoitukset olivat 0,2 prosenttia miinuksella, mikä johtui pääasiassa korkosijoitusten alamäestä.

Norjan hallitus arvioi, että öljyrahaston varat ovat vuoteen 2009 mennessä nousseet noin 197 miljardiin euroon. Silloin se on suurempi kuin Kalifornian julkisen sektorin työntekijöiden eläkerahasto, joka on USA:n suurin eläkerahasto.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja