Terminaattori julkisti sijoitussalkkunsa

Facebook Twitter LinkedIn
Kalifornian kuvernööriksi viime viikolla valittu näyttelijä Arnold Schwartzenegger julkisti äskettäin sijoitussalkkunsa sisällön. Miehellä on omistuksia muun muassa konkurssin partaalla keikkuneessa Planet Hollywood-ravintolaketjussa, IBM:ssa, Weight Watchersissa ja elokuvateattereissa.

Schwartzenegger omistaa noin viisi prosenttia salamyhkäiseksi kuvatusta sijoitusrahastokonsultointiyhtiö, Dimensional Fund Advisorsista (DFA). Santa Monicassa toimivan yhtiön sanotaan olevan suosittu indeksineuvonantajien ja institutionaalisten sijoittajien parissa. Schwartzenegger osti osakkuuden DFA:sta vuonna 1996 meklariyhtiö Schroder Wertheim-yhtiöltä. DFA:n omaisuusmassa on sittemmin paisunut 40 miljardiin dollariin.

Sinänsä ironista, että Kalifornian terminaattori on siirtänyt taskustaan suhteellisen vähän rahaa indeksisijoituksiin ja samaan aikaan rikastunut indeksisijoittajien sijoituksilla.

Eräs Schwartzeneggerin varhaisista sijoituskohteista oli hän itse. Mies vaihtoi Twins-nimisen komedian käteispalkkion 15 prosenttiin filmiyhtiön osakkeita. Vaihtokauppa pulskistutti näyttelijän kukkaroa 30 miljoonalla dollarilla. Seuraavasta 13 elokuvastaan hän tienasi noin 300 miljoonaa dollaria.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja