Kultasormi tarttui Spondaan

Fidelityn Anthony J. Bolton ui sijoituksissaan vastavirtaan.

Facebook Twitter LinkedIn

Kuka

Fidelity Investmentin tunnetuin salkunhoitaja Euroopassa on Anthony J. Bolton, jonka työhuone on Lontoossa. Hänen vastuullaan ovat vielä Fidelityn European Fund ja European Growth Fund, jotka ovat takoneet hyvää tuottoa.

Bolton on tuttu suomalaisillekin sijoittajille, joiden rahaa on hänen salkuissaan. Ainoana ulkomaalaisena Bolton nousi salkunhoitajien kärkijoukon viidenneksi Kauppalehti Onlinen elokuisessa paras salkunhoitaja -äänestyksessä.

Bolton jättää European ja European Growth -rahastojen hoidon ensi vuoden tammikuussa Fidelity Investmentin salkunhoitajille Tim McCarronille ja Graham Clappille. Hänen hoitoonsa jää kaksi rahastoa, Special Situations Fund ja Sepcial Values Plc Investment Trust. Niissä on pääomia noin kaksi miljardia puntaa.

– Suurten rahastojen hoitaminen on erittäin vaativaa ja aikaa vievää työtä. Olen hoitanut Euroopan rahastoja pitkään, ja haluan nyt vähentää työmäärääni. Voin vakuuttaa sijoittajille, että rahastojen hoitaminen siirtyy erittäin osaaviin käsiin.

Ura

Kultasormeksi nimetty Bolton on tehnyt sijoitusalalla 30-vuotisen uran. Hän tuli Fidelity Investmentin palvelukseen 1979, ja siellä hän on pysynyt tähän saakka. European Fundia hän on hoitanut jo 17 vuotta.

Boltonin johtamat Eurooppa- rahastot omistavat noin 400 eri yrityksen osakkeita. Käytännössä tämä tietää sitä, että salkunhoitaja tapaa päivittäin vähintään kolme yhtiötä.

– Kun jatkossa keskityn kahden brittirahaston hoitoon, jää minulle tarpeeksi aikaa jakaa kokemuksiani talon muiden salkunhoitajien ja analyytikoiden kanssa. Toivon, että voin antaa heille osaamistani.

Strategia

Boltonin sijoitusstrategiaan kuuluu oleellisesti se, että hän ui sijoituspäätöksissään vastavirtaan. Esimerkiksi jos jostakin osakkeesta tulee muodikas, on todennäköistä, ettei se kiinnosta Boltonia.

– Jos jotkut yhtiöt tai jotkut osakkeet alkavat erityisesti huolestuttaa muita sijoittajia, minä otan nämä yhtiöt ja osakkeet entistä tarkempaan syyniin. Tyyliini kuuluu sijoittaa niihin osakkeisiin, joista muut eivät erityisesti pidä.

Boltonin verkkoon osuvat yritykset, joiden osakkeet ovat selvästi aliarvostettuja niiden taseeseen nähden. Tällainen yhtiö on muun muassa kiinteistösijoittaja Sponda. Spondassa häntä kiinnostaa myös se, että suuromistaja Suomen valtio saattaa myydä Sponda-osakkeensa.

Hän suosii myös yhtiöitä, jotka ovat taitekohdassa, kuten saamassa uuden johdon. Hän pitää myös osakkeista, jotka ovat halvimpia sektoreillaan. Tällaisiin osakkeisiin kuuluu pankkisektorilta esimerkiksi OKO.

Salkunhoitaja myöntää, että hänen sijoitusstrategiansa on johtanut siihen, että hän ostaa pääasiassa keskisuurten ja pienten yhtiöiden osakkeita. Keskimäärin hän pitää ostamansa osakkeet salkussaan 18 kuukauden ajan.

Ostaa nyt

Bolton on viime aikoina ostanut rahastoihinsa joidenkin teknologiayhtiöiden ja teleyhtiöiden osakkeita. Myös vakuutusyhtiöt ovat kiinnostaneet.

Myy nyt

– Osakkeiden hinnat ovat alhaalla, ja sentimentti on negatiivinen. Minä olen kuitenkin nyt enemmän osto- kuin myyntipuolella. Joistakin defensiivisistä osakkeista, kuten panimoja elintarvikeyhtiöiden osakkeista, saatan luopua.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja