Pohjoismaiden talouskalenteri vuodelle 2024

Valmistaudu uuteen markkinavuoteen kirjaamalla seuraavat päivämäärät kalenteriisi. Olemme listanneet kaiken tärkeistä korkopäätöksistä, vaaleista ja osakemarkkinoihin vaikuttavista juhlapyhistä suurten yhtiöiden osavuosikatsauksiin.

Johanna Englundh 14.12.2023
Facebook Twitter LinkedIn

nyårsfirande norge

Korkotaso on viime vuosina määrittänyt keskeisesti osakemarkkinoiden kehitystä. Sijoittajien on siis syytä olla tietoinen, milloin keskuspankit ilmoittavat uusista korkopäätöksistä. Alla on lueteltu Pohjoismaiden kannalta neljän keskeisen keskuspankin korkopäätösten päivämääriä: Ruotsin keskuspankki, Norjan keskuspankki, Euroopan EKP ja Yhdysvaltain Fed. Huomaa, että Tanskan keskuspankki, joka ylläpitää kiinteää valuuttakurssia, ei pidä säännöllisiä rahapoliittisia kokouksia ja voi muuttaa korkoa milloin tahansa. Siksi emme ole sisällyttäneet Tanskan keskuspankkia alla olevaan taulukkoon.

Olemme myös listanneet kaikki päivät, joina Ruotsin, Norjan, Tanskan tai Suomen pörssit ovat suljettu vuonna 2024. Löydät myös, milloin tuloskaudet alkavat ja muita tärkeitä tapahtumia, jotka voi olla hyödyllistä merkitä kalenteriin.

Edellä mainitut ovat vain esimerkkejä päivämääristä, jotka voivat vaikuttaa rahoitusmarkkinoihin ensi vuonna. Sijoitussalkustasi ja mieltymyksistäsi riippuen voi olla myös muita tärkeitä päivämääriä. Pitkän aikavälin sijoittajana on parasta olla yrittämättä ajoittaa markkinoita, mistä puhumme Morningstarilla jatkuvasti. Pidä kiinni pitkän aikavälin strategiastasi ja pidä näitä päivämääriä pikemminkin keinona pysyä ajan tasalla, kuin perusteena salkkusi uudelleenjärjestelylle. Pidä myös mielessä, että osakemarkkinoilla lähin vastine ilmaiselle lounaalle on hajauttaminen.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Johanna Englundh  on Morningstarin toimittaja Ruotsissa.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja