Muuttuneita rahastoarvioita

Morningstarin analyytikoiden päivityksiä suosituista rahastoista. BlackRockin "absoluuttisen tuoton" rahasto alas mitalitasolta.

Facebook Twitter LinkedIn

BlackRock Strategic Funds - European Absolute Return Fund D2 EUR

Uusi Analyst Rating: Neutral

Rahaston salkunhoidossa ja sijoitusprosessissa tapahtuneet muutokset ovat johtaneet arvosanan laskuun. Rahastoa vuodesta 2009 vetänyt salkunhoitaja vaihtui heinäkuussa 2017. Uusi vetäjä on David Tovey, joka on ollut BlackRockilla vuodesta 1998. Prosessia on muutettu joustavammaksi. Rahastolla saa olla 25 prosentin positiivinen tai negatiivinen herkistyminen markkinariskille, kun aiemmin rahat olivat välillä +20 - -10. Rahaston aiempi arvosana oli Bronze.

JPM ASEAN Equity

Uusi Analyst Rating: SIlver

Uskomme tähän rahastoon vahvistunut. Taustalla on erityisesti salkunhoitaja Paline Ng, joka on ollut hoitamassa rahastoa vuodesta 2005 apunaan vahva joukko ammattilaisia. Pidämme myös rahaston sijoitusprosessista. Haasteena on kapasiteetti: rahasto on ollut osin suljettuna vuodesta 2013 suuren pääoman vuoksi. Tuolloisesta pääomat ovat puolittuneet, mikä on varmasti helpottanut salkunhoitajien työtä.

Fidelity European Dynamic Growth A Acc

Uusi Analyst Rating: Silver

Rahasto erottuu kilpailijoistaan ja on vahva vaihtoehto luokassaan. Salkunhoitaja Fabio Ricelli on vetänyt rahastoa vuodesta 2008, mutta tuli Fidelitylle jo 1999. Hän vetää myös Fidelity Iberia ja Fidelity FAST Europe -rahastoja.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
BSF European Absolute Return A2 EUR161,28 EUR-0,30Rating
JPM ASEAN Equity C (acc) USD178,85 USD-0,34Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja