Etf-varat ylittivät 500 miljardia Euroopassa

Sijoittajat ovat olleet vahvasti liikkeellä erityisesti korkomarkkinoilla, mutta vuoden lopulla osake-etf-rahastot myös suosiossa.

Jose Garcia Zarate 18.01.2017
Facebook Twitter LinkedIn

Euroopan sijoittajat olivat vahvasti liikkeellä etf- eli pörssinoteerattujen markkinoilla viime vuoden päätösneljänneksellä. Etf-rahastot keräsivät 11,5 miljardin nettomerkinnät ja yhteensä 47,9 miljardia euroa viime kalenterivuoden aikana.

Siten etf-varat nousivat 546 miljardiin euroon Euroopassa vuoden päättyessä, edellisvuoden lopun 466 miljardista.

Osakerahastoissa nähtiin selkeä käänne viimeisellä neljänneksellä. Rahaa virtasi taas osake-etf:iin ja koko vuoden nettomerkinnät nousivat 13,6 miljardia plussalle.

Etf-sijoittajat laittoivat varoja erityisesti Yhdysvaltojen osakemarkkinoille sijoittaviin rahastoihin Donald Trumpin valinnan jälkeen, kun taas kehittyviltä markkinoilta siirryttiin hieman pois.

2016 oli kuitenkin leimallisesti korkorahastojen vuosi. Yhteensä nettomerkinnät korko-etf:iin nousivat reiluun 20 miljardiin euroon.

Niin kutsuttu strateginen beeta (myös "smart tai viisas beeta") on ollut paljon otsikoissa. Erilaisiin faktoreihin sijoittavat rahastot saivat noin yhdeksän miljardin lisämerkinnät vuoden aikana, noin viidennes kaikeasta etf-markkinoille tulleesta rahasta. Maailmanlaajuinen trendi oli siis selkeästi läsnä myös Euroopassa.

Etf-markkinat ovat vahvasti keskittyneet: iShares rohmusi peräti 46 prosenttia kaikesta uudesta rahasta etf-markkinoilla.

ETF 2016 European flows

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Jose Garcia Zarate  Jose Garcia Zarate on Morningstarin etf-analyytikko.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja