Nordean jättirahastolle Bronze

Morningstarin analyytikko kehuu rahaston kurinalaista prosessia, mutta nopeasti kasvava koko herättää kysymyksiä.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin analyytikkotiimi on julkistanut ensimmäisen arvionsa Nordean nopeasti kasvavasta Nordea-1 Stable Equity -rahastosta. Peräti yli 17 miljardiin kasvanut rahasto saa arvosanan Bronze.

(Lue tästä lisää arviointiasteikostamme.)

Morningstarin analyytikko Thomas Lancereau, CFA katsoo rahaston kurinalaisen allokaatioprosessin sekä kokeneen ja vakaan tiimin tärkeiksi vahvuuksiksi.

Rahastoa ovat vetäneet vuodesta 2005 Asbjørn Trolle Hansen, Claus Vorm ja Kurt Kongsted. Prosessin kulmakivi on riskinhallinta. Rahaston salkussa pyritään pitämään sekä tuottoa hakevia kokonaisuuksia että sellaisia, jotka pärjäävät hyvin vaikeissa markkinaolosuhteissa. Tavoitteena on pitää tuotto positiivisena jokaisella kolmen vuoden jaksolla.

Rahaston tuotto ylittää kirkkaasti keskimääräisen kilpailijan vertailuryhmässä.

Lancereau katsoo, että suuri sisään virtaava raha edellyttäisi selkeämpää määritystä sille, miten kapasiteettia hallitaan. (Kapasiteetti merkitsee rahaston kykyä sijoittaa prosessinsa määrittämällä tavalla tiettyä rahamäärää. Jos kapasiteettia ei hallita hyvin, rahasto ei kykene enää soveltamaan prosessiaan kun pääomaa tulee "yli äyräiden".)

Rahastoa ei ole saatavissa Suomessa. Samaa ajattelutapaa soveltava Nordea Vakaa Tuotto on suomalainen vastine jättirahastolle.

Morningstar antoi vastikään myös kolmelle muulle suurelle Nordean rahastolle ensimmäiset arvionsa, kaikki tasolla Bronze:

Global Stable Equity BR EUR

Vakaat Osakkeet

European High Yield Bond

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Nordea 1 - Stable Return BP EUR17,27 EUR-0,20Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja