Kiina vuonna 2025

Kymmenen ennustetta Kiinan kehityksestä tulevalle vuosikymmenelle. Kiinan ymmärtäminen on olennaista, jotta voi hahmottaa, mihin maailmantalous on menossa.

Daniel Rohr, CFA 21.03.2016

Kiinan talouden hiipuminen on kuluvana vuonna aiheuttanut kasvavaa huolta maailmanmarkkinoilla. Kiina on maailman toiseksi suurin talous. Sen merkitys on vain kasvanut, kun Kiina on vetänyt globaalia taloutta viimeisen vuosikymmenen.

Kiinan tulevan kehityksen ja sen maailmanlaajuisten vaikutusten ennakointi on äärimmäisen epävarmaa. Uskomme kuitenkin Kiinan saavuttaneen kaksi merkittävää käännekohtaa, joiden pohjalle voi rakentaa aiempaa vankempia ennusteita.

Ensinnäkin Kiinan talous on murroksessa. Kuten olemme viimeiset viisi vuotta lukijoillemme muistuttaneet, maa on pakotettu siirtymään kulutusvetoiseen kasvuun, koska monilla sen talouden osa-alueilla on raskaasti ylikapasiteettia ja ongelmaluotot yleistyneet.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Tietoja kirjoittajasta

Daniel Rohr, CFA  Daniel Rohr, CFA, is a senior securities analyst at Morningstar.

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet