Vaihtoehtoiset rahastot edelleen suosiossa

Erilaisin tavanomaisista poikkeavin tavoin sijoittavat rahastot ovat kasvaneet 25 prosentin vauhdilla tänä vuonna Euroopassa.

Facebook Twitter LinkedIn

Vaihtoehtoisiin kohteisiin sijoittavat, mutta silti likvidit rahastot ovat saavuttaneet valtavan suosion Euroopassa. Ne kasvoivat 71 miljardin euron merkinnöillä peräti 25 prosentin vauhtia vuoden 2015 ensimmäisen 11 kuukauden aikana, kertovat Morningstarin kuukausittaisen European Asset Flows -raportin luvut.

Kiinnostavasti tämä luokka ei ole kasvanut Suomessa. Morningstarin estimoimien merkintöjen perusteellla vaihtoehtoisista rahastoista on päin vastoin lähtenyt vajaat sata miljoonaa euroa, kertovat viime vuoden 11 kuukauden luvut.

Suurin vaihtoehtoisstrategia on Standard Life Investmentsin "GARS" (Global Alternative Return Strategy), joka on vetänyt 13,5 prosenttia luokan merkinnöistä.

Vaihtoehtoisten rahastojen suosiolle on monta syytä. Kun korot ovat alhaiset, ovat myös korkosijoitusten tuotto-odotukset matalat. Kuitenkin monet sijoittajat haluavat tulovirtaa eivätkä toivo osakkeiden kaltaista riskiä.

Lisäksi osakkeiden nousu on jatkunut jo niin pitkään, että monen usko alkaa loppua. Kannattaa muistaa että vuodesta 2009 lähtien vain 2011 on nähty pakkaslukemia.

Tilastoja marraskuun lopun rahastovirtojen analyysistä:

Eurooppa rahastovirrat 2015/11-1

 

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja