Ei kannata vielä teilata Apple Watchia

Kannattaa muistella, millaisia olivat iPodin ja iPhonen ensimmäiset neljännekset.

Brian Colello, CPA 24.07.2015
Facebook Twitter LinkedIn

Apple (AAPL)
Morningstarin analyytikoiden määrittämä käypä arvo: 140 USD
Viimeisin osakekurssi: 125,19 USD
Kilpailuasema (moat): kapea
Arvonmäärityksen epävarmuus: korkea

Apple julkisti kolmannen neljänneksen tuloksensa 22.7. Tämä on tiivistelmä Morningstarin seniorianalyytikon Brian Colellon raportista.

Tulos ylitti odotuksemme, mutta uuden tuotteen Apple Watchin vuoksi neljännes ei ollut loistava.

Iphone menestyy edelleen erinomaisesti, erityisesti Kiinassa, mutta Apple Watch -kellon myynti oli vähäisempää kuin olimme odottaneet. Apple Watchin osalta osasyynä olivat tuotannon pullonkaulat, mutta voi olla, etti kysyntäkin oli vaimeaa.

Emme silti väitä, että Watch olisi floppi. Kannattaa muistaa, että iPod ja iPhone aloittivat hitaasti ja tiellä oli vastaavia haasteita. Myöhemmin niiden menekki on kasvanut eksponentiaalisesti.

Pidämme ennallaan Applelle määrittämämme 140 dollarin käyvän arvon ja meistä yhtiöllä on edelleen kapea kilpailuetu (moat). Meistä markkinat löivät hinnan turhankin alas (122 dollariin) tuloksen tultua julki.

**

Apple Watchista:
Applen“muuttuotteet” kategorian myynti oli 2,6 miljardia dollaria, josta päättelemme Watchin myyneen noin 1,5 miljardilla dollarilla (kolme miljoonaa kelloa 500 dollarin keskihinnalla). Applen ennuste seuraavalle neljännekselle kertoo meille, ettei yhtiö odota merkittävää myyntihyppyä Watchille vieläkään. Meistä odotettavissa on, että Apple Watchin myynti lähtee vahvaan kasvuun ennen joulua.

Kun iPod ja iPhone tulivat markkinoille, niiden myyntiluvut olivat pieniä. Ostajina olivat lähinnä kokeilunhaluiset kuluttajat. Watchilla voi olla samanlainen polku edessään – varsinkin jos tuotteen “rautaa” parannetaan (erityisesti patterissa on kirimisen varaa), sille tulee uusi käyttöjärjestelmä (watchOS 2.0) ja uusia appseja.

Applen sivut Morningstarilla.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Apple Inc224,31 USD0,06Rating

Tietoja kirjoittajasta

Brian Colello, CPA  on Morningstarin seniorianalyytikko osaketiimissä.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja