Suomi edelleen kalleimpien joukossa

Morningstarin kvantitatiiviset arvostusmittarit kertovat, mitkä maat ja sektorit ovat yli- ja aliarvostettuja.

Fernando Luque 26.05.2015
Facebook Twitter LinkedIn

Kiina, Belgia ja Suomi ovat kalleimmat osakemarkkinat, Portugali, Brasilia ja Venäjä kaikkein aliarvostetuimmat, kertovat Morningstarin kvantitatiiviset arvostusmittarit. Tilanne on päivitetty perjantaina 22. toukokuuta.

Kiinan osakkeiden yliarvostus on keskimäärin 14 prosenttia, Belgian ja Suomen 9 prosenttia. Mukana ovat FTSE World -indeksin osakkeet, joita on Suomessa 11.

Aliarvostetuimmista markkinoista Portugalissa on nousuvaraa 18 prosenttia pelkkien arvostusten perusteella. Indeksissä on kuitenkin vain neljä portugalilaisyhtiötä, joten tulokseen kannattaa suhtautua varauksella. Brasilia on 7 ja Venäjä 5 prosenttia aliarvostettu.

Sektoreista selkein yliarvostus on globaalisti terveydenhuolto-osakkeilla. Myös defensiiviset kuluttajayhtiöt näyttävät yliarvostetuilta. Se kertoo jälleen kerran, että vakaiden osinkoyhtiöiden arvostukset on hinnoiteltu tiukasti. Nämä yhtiöt ovat olleet muodissa pitkien korkojen pudottua; osa sijoittajista hakee osinkoyhtiöistä korvikkeita korkotuotolle.

Ainoat aliarvostetut sektorit ovat Morningstarin mittareilla energia (3 prosenttia) ja perusmateriaalit, mutta se vain yhden prosentin verran.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja