Nordean palkkiotuotot vahvassa kasvussa

Korkojen lasku tekee peruspankkibisneksestä vaativaa, mutta talletusmaksujen korotuksia vältellään, jottei talletuskanta pienenisi.

Facebook Twitter LinkedIn

Nordea NDA1V
SEK-kurssi: 106,20 SEK (30.4.)
Morningstar käypä arvo: 112 SEK
Kilpailuetu (moat): Kapea
Morningstar credit rating: A

Nordea julkisti 2015 ensimmäisen neljänneksen tuloksensa 29.4. Morningstarin analyytikon Sebastien Pigeonin raportin tiivistelmä:

Nordean ensimmäisen neljänneksen numerot ovat jälleen yksi todistus siitä, mitä negatiiviseksi kääntyvät korot tekevät pankkibisnekselle Pohjoismaissa. Pankkitoiminnan tulokset heikkenevät, mutta sijoitustoiminnan tulos parani. Tällainen ympäristö heikentää laajan talletuskannan omaavien pankkien kilpailuasemaa (moat). Pankit näyttävät kuitenkin ajattelevan, että talletuskannan säilyttäminen on niin tärkeää, että talletuksista perittäviä maksuja vältetään nostamasta.

Pidämme Nordean käyvän arvon ennallaan 112 kruunussa.

Korkokate aleni neljällä prosentilla paikallisissa valuutoissa mitattuna. Nordean korkomarginaali aleni 0,04 prosenttiyksiköllä 1,03 prosenttiin. Erityisesti Ruotsin ja Tanskan negatiiviset korot painoivat korkotuottoja alas. Yritysasiakailta peritään jo maksua talletuksista, mutta yksityisasiakkaiden kohdalla pankki ei halua astua samalle polulle.

Palkkiot ja komissiot säästöistä ja sijoituksista nousivat 21 prosentilla nettona. Hallinnoitavat varat kasvoivat 20 prosentilla, josta kymmenen prosenttia oli sisäänvirtausta. Valtaosa rahasta on mennyt yhdistelmärahastoihin.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstar Equity Analysts  Morningstar stock and fund analysts cover 2,000 mutual funds, 2,100 equities, and 300 exchange-traded funds.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja