Comgestin, HSBC:n ja Invescon salkunhoitajat palkittu

Morningstar jakoi Euroopan parhaan salkunhoitajan tittelit kokeneille ja tyyliinsä uskoville salkunhoitajille.

Facebook Twitter LinkedIn

Invescon tiimi on 2015 paras Euroopan osakkeissa. Comgestin Vincent Strauss ja Wojciech Stanislawski ovat parhaat globaaleissa osakkeissa. HSBC:n Philippe Igigabel on vuoden paras korkosalkunhoitaja.

Nämä ovat Morningstarin rahastoanalyytikkojen valinnat. He seuraavat noin 1400 rahastoa Euroopan-laajuisesti kvalitatiivisin tutkimuksin.

Palkinnot jaettiin kuudetta kertaa, tänä vuonna Morningstarin eurooppalaisen sijoituskonferenssin yhteydessä Amsterdamissa.

”Kaikki voittajat ovat osoittaneet pitävänsä erinomaisesti huolta asiakkaidensa rahoista. Heidän tulokset ovat parhaiden joukossa vertailuryhmissään”, tiivistää Christopher Traulsen, CFA, salkunhoitajatutkimuksen johtaja EMEA-alueella.

Pääsalkunhoitajat Michael Fraikin ja Thorsten Paarman työstään rahastossa
Invesco Pan European Structured Equity (Silver-arvosana)

Salkunhoitotiimiin kuuluu yli 40 henkilöä, jotka jatkuvasti kehittävät ja säätävät rahastoa ohjaavia kvantitatiivisia metodologioita. Tiimin syvyys ja kokemus ovat suuria vahvuuksia. Rahasto on sijoitusprosessin käynnistämisestä syyskuussa 2006 päässyt erinomaisiin tuottoihin rahaston vertailuluokassa, vaikka sen volatiili on ollut yksi ryhmän alhaisimmista. Silti rahaston vahvat osakevalinnat nostivat sen hyviin tuloksiin myös 2014.

Vincent Strauss ja Wojciech Stanislawski työstään rahastoissa
Comgest Emerging Markets ja Magellan

Salkunhoitajilla on 20 ja 15 vuoden kokemus työstään. Strauss ja Stanislawski eivät koskaan ole poikenneet tiukoista osakkeiden valintakriteereistään, vaikka markkinatrendin (momentum) hallitessa osakkeiden hintoja rahasto ei ole yleensä menestynyt. Silti pitkällä aikavälillä rahaston tuotto-riski-suhde on ollut erittäin hyvä suhteessa vertailuryhmään. 2014 ei ollut poikkeus. Strauss ja Stanislawski ovat myös esimerkillisiä asiakkaidensa varojen hoitajina esimerkiksi siten, että he ovat kehottaneet sijoittajia välttämään lisäsijoituksia heidän rahastoihinsa, jos kehittyvien maiden arvostukset ovat olleet kireitä.

Philippe Igigabel työstään rahastossa
HBSC GIF Euro High Yield Bond

Salkunhoitaja on ollut rahastossa vuodesta 2000, päävastuullisena vuodesta 2003. Igigabel ottaa voimakasta näkemystä kuten 2009 eteenpäin rahaston vahvassa ylipainossa pankkien pääomalainoissa. Igigabel piti päänsä myös 2011, jolloin tyyli ei ollut markkinoiden suosiossa. Rahasto onkin ollut kolmen, viiden ja kymmenen vuoden ajalla tuotolla mitattuna parhaassa neljänneksessä. 2014 rahasto löi yhdeksän kymmenestä kilpailijastaan. 

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Christopher J. Traulsen, CFA

Christopher J. Traulsen, CFA  on Morningstarin rahastotutkimuksen johtaja Euroopassa ja Aasiassa.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja