Kehittyvät maat edelleen houkuttelevia

Morningstarin kvantitatiiviset arviot kertovat Venäjän ja Brasilian olevan edelleen vahvasti aliarvostettuja pörssimarkkinoita.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar on päivittänyt kvantitatiiviset arvostusluvut maittain kolmannen neljänneksen päättyessä. Luvut kertovat markkinan tasolla, ovatko osakkeet pääosin yli- tai aliarvostettuja suhteessa matemaattisen mallin avulla pääteltyihin käypiin arvoihin.

Kolmannen neljänneksen päättyessä osakekurssit eivät olleet vielä pudonneet rajuun niiaukseen, joka alkoi lokakuussa. Perusteollisuus- ja energiayhtiöiden kurssit olivat kuitenkin jo lähteneet putoamaan, kun odotukset maailmantalouden kasvusta heikkenivät.

Oheisen kartan selkeimmän aliarvostukset (miinusluvut) löytyvät Venääjältä (-10,1 % aliarvostus) ja Brasiliasta (-8,0 %).

Muualla näyttää selkeästi siltä, että vuoden 2014 alkupuolen rajut yliarvostukset ovat hieman purkautuneet. Intia oon 3,2 prosentin yliarvostuksessa, kun luku oli huomattavasti korkeampi aiemmin tänä vuonna. Suomessa yliarvostus on 3,5 prosenttia näiden kvantitatiivisten mittarien mukaan.

Maailmanlaajuisesti hajauttaville sijoittajille tärkeää on Yhdysvaltojen arvostustaso, sillä se edustaa esimerkiksi MSCI World -indeksistä ylipuolta. Yhdysvalloissa kurssitaso alkaa lähellä ns. käypää arvoa (fair value).

Valuations by country

Lähde: Morningstar Markets Observer, 4th Quarter 2014

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja