Korkea riski ei ole tae tuotoille

Moni sijoittaja on menettänyt säästönsä tämän väärinymmäryksen vuoksi.

Facebook Twitter LinkedIn

"Kunhan ottaa tarpeeksi riskiä, niin kyllä se sieltä..."
"Eikös kunnon voitot edellytä sitä, että pistetään kaikki yhden kortin varaan..."

Monen sijoittajan päähän on iskostunut käsitys, jonka mukaan suuri tuotto ja suuri riski kulkevat käsi kädessä. Kun riskitaso on korkea, voi olettaa saavansa kovaa tuottoa, kunhan antaa vain ajan kulua. Isoa riskiä haetaan niin isoista satsauksista yksittäisiin osakkeisiin kuin Venäjä- tai Thaimaa-rahastoihin.

On kuitenkin toiveajattelua olettaa, että hyvä tuotto seuraisi kovasta riskinotosta loogisesti ja vääjäämättömästi. Riskin olemukseenhan nimenomaan kuuluu epävarmuus. Suuri riskitaso salkussa tai yksittäisessä sijoituksessa voi johtaa herkullisiin - mutta myös hyvin huonoihin tuloksiin.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet