Suri Nokian toimitusjohtajaksi

Yhtiön hallitus esittää osinkoa 11 senttiä osakkeelta sekä ylimääräistä osinkoa 26 senttiä.

Facebook Twitter LinkedIn

Nokia on nimittänyt odotetusti toimitusjohtajakseen Rajeev Surin. Hän on vetänyt Nokian verkkoliiketoimintaa syksystä 2009 lähtien ja ollut yhtiössä vuodesta 1995. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Risto Siilasmaa.

Nokia kertoi samalla tehneensä viiden miljardin euron pääomarakenteen "optimointiohjelman". Sanahirviö merkitsee valtaosan yhtiön puhelinliiketoiminnastaan saaman rahan vetämistä ulos taseesta: yhtiö ryhtyy uudelleen maksamaan osinkoja, ilmoittaa palauttavansa "ylimääräiseksi katsotun" pääoman osakkeenomistajille sekä vähentävänsä korollisia velkoja.

Ylimääräisiä osinkoja on suunnitteilla vain vuonna 2014 maksettavaksi ehdotetut 26 senttiä osakkeelta. Sen lisäksi Nokia ilmoitti osakkeiden takaisinostoista 1,25 miljardilla eurolla. Velkoja aietaan lyhentää kahden seuraavan vuoden aikana noin kahdella miljardilla eurolla.

Nokian tulevana strategiana on pitkälti se, mitä yhtiö on tähän mennessäkin viestinyt: olla johtava toimija verkoissa, paikannuspalveluissa sekä mobiiliteknologioissa.

Lue Nokian tiedote täältä.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Nokia Oyj3,59 EUR-1,77Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja