Sivustomme käyttäjien suosikit lokakuussa

Suuret amerikkalaisyhtiöt ovat osuneet taajaan suomalaissijoittajien luuppiin.

Facebook Twitter LinkedIn

Pitkäaikaiset suosikit olivat myös lokakuussa Morningstar.fi-sivuston käyttäjien eniten klikkaamia sivuja, mutta listoilla tapahtui myös kiinnostavaa liikettä.

Osakkeissa Nokia (NOK1V) oli selvästi eniten käyttäjiemme tutkima osake. Yhtiön kurssi on tänä vuonna lähes tuplaantunut (4.11). Kakkosena oli konkurssiuhan alla elävä Talvivaara (TLV1V), jota suomalaissijoittajat ovat tankanneet silti viime kuukausina. Talvivaaran osake on 93 miinuksella vuoden alusta.

Kuitenkin näiden kahden takana peräti neljä amerikkalaista yhtiötä nousi klikatuimman kymmenen osakkeen joukkoon: Apple (AAPL), Coca-Cola (KO), IBM ja McDonald's (MCD). Kiinnostuksen kohteena olivat siis tunnetut laatuyhtiöt, jotka tarjoavat mahdollisuuden saada lisäarvoa vahvasta kuluttajabrändistä.

Rahastoista suosituin oli jälleen Nordea Nordic Small Cap, johon Nordea vastikään laittoi peräti kymmenen miljoonan euron minimimerkintärajan. Käytännössä rahastoon ei siis oteta tällä erää uusia yksityissijoittajia, koska se on kooltaan jo niin suuri. Nordea Säästö 25 ja OP-Afrikka tulivat seuraavina eniten klikattujen listalla.

ETF-suosikki oli totuttuun tapaan Seligson & Co OMX Helsinki 25 , joka oli marraskuun alkaessa yli 140 miljoonan euron kokoinen rahasto.

Morningstarin palvelusta löytyvät lähes kaikki Suomessa myynnissä olevista rahastoista sekä etf-rahastot ja osakkeet lukuisista pörsseistä ympäri maailman. Tämän artikkelin oikeasta palstasta löydät tässä artikkelissa käsitellyt arvopaperit.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Apple Inc230,54 USD1,31Rating
Coca-Cola Co63,70 USD0,95Rating
International Business Machines Corp168,12 EUR2,39
McDonald's Corp253,90 USD-0,35Rating
Nokia Oyj3,67 EUR1,56Rating
Nordea Nordic Small Cap K EUR25,85 EUR0,28Rating
Nordea Säästö 3021,30 EUR0,07Rating
Seligson & Co OMX Helsinki 2565,75 EUR0,89Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja