Kehnosti pärjänneen FIM Russian vetäjä vaihtuu

Antti Pohjolan toinen jakso FIM:ssä meni penkin alle. Vastuun ottaa hänen aisaparinsa Kuldar Rahuorg.

Facebook Twitter LinkedIn

FIM on vaihtanut Russia ja Russia Small Cap -rahastojensa vetäjää. Tiimiä johtanut Antti Pohjola siirtyy syrjään ja vastuun ottaa Kuldar Rahuorg, FIM kertoo tiedotteessaan. Tiedotteen mukaan Pohjola "jättää yhtiön siirtyäkseen yrittäjäksi".

Pohjola on molempien rahastojen perustaja, joka lähti FIM:stä 2008 ja palasi 2011 toukokuussa. Sen jälkeen FIM Russia on ollut tuotoltaan yksi Morningstarin Venäjä-kategorian heikoimmista rahastoista. Kolmen vuoden ajalla (syyskuun loppuun 2013 mennessä) rahasto oli kategorian huonoimmassa kymmeneksessä (96. persentiili).

Kuldar Rahuorg oli Pohjolan kakkosmies jo United Bankersissä, jossa Pohjola oli perustamassa Venäjä-rahastoa 2009-2011. Tuon rahaston tuotto jäi heikoksi, mutta FIM palkkasi Pohjolan takaisin.

Venäjä-rahastot ylipäätään eivät ole olleet suosiossa, ja FIM on menettänyt rahaa vähintään muiden lailla. Russia on enää 96 miljoonan ja Russia Small Cap 17 miljoonan euron kokoinen. Tiedotteen perusteella rahastoilla onkin jatkossa enää yksi salkunhoitaja.

Morningstar asettaa FIM:n analyyttikkoreittauksen statukseen Under Review. Aiempi reittaus oli Negative.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja