Metson markkinat edelleen vaikeat

Pidämme ennallaan näkemyksemme, jonka mukaan yhtiön osakkeen käypä arvo on 32 euroa.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin analyytikko Jeffrey Stafford, CFA, päivitti analyysinsä Metsosta 25.20.2013, kun oli yhtiö julkistanut kolmannen neljännen tuloksensa.

Morningstarin analyysi Metsosta, avaintiedot:
Käypä arvo: 32 euroa (25.10 päätöskurssi 28,12 e)
Ei kilpailuetua (moat)
Epävarmuus korkea

Pidämme ennallaan arviomme Metson käyvästä arvosta 32 eurossa. Markkinatilanne on Metsolle haastava. Kaivoslaitteiden tilaukset ovat pudonneet rajusti. Paperikoneiden bisneksessä on myös kova vastatuuli, erityisesti kehittyneissä maissa.

Metso suunnittelee edelleen jakavansa yhtiön paperi- ja kaivospuoleen. Arvioimme yhtiötä edelleen yhtenä yksikkönä.

Valuutat huomioonottaen tilauksia tuli sisään 11 prosenttia viime vuoden kolmannesta neljännestä vähemmän. Palvelubisnes on tasoittanut Metson liikevaihtoa, ja nytkin valuuttamuutokset poislukien palveluliiketoiminnan arvo nousi neljällä prosentilla viimevuotisesta. Palveluiden korkeampi voittomarginaali on myös pitänyt kannattavuutta yllä. Kaivos- ja rakennusyksiköiden EBITDA-taso nousi 13,6 prosenttiin kolmannella neljänneksellä, paremmaksi kuin viime vuoden vastaavan ajan 12,0 % vaikka myynti laski tuntuvasti.

Kaivosliiketoiminnassa tilaukset ovat nyt pudonneet kuusi neljännestä peräkkäin. Emme näe Metson liiketoiminnan kääntyvän parempaan kovinkaan nopeasti. Odotamme myynnin putoavan lähes kaksinumeroisin luvuin tänä vuonna ja laskevan myös ensi vuonna.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Jeffrey Stafford, CFA  Jeffrey Stafford, CFA, is an equity analyst for Morningstar, covering agriculture and chemical companies.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja