Nordealta kaksi aktiivista etf-rahastoa

Runsaasti pääomia kerännyt vakaiden osakkeiden strategia tarjolle myös päivän sisäiseen kauppaan.

Facebook Twitter LinkedIn

Nordea on tuonut Helsingin ja Tukholman pörssiin etf-muodossa kaksi aktiivista rahastoa, jotka ovat jo myynnissä tavallisina sijoitusrahastoina. Nordea Stable Equities UCITS ETF on pörssinoteerattu versio vakaiden osakkeiden strategiasta Nordea-1 Vakaat Osakkeet, johon on sijoitettu kaikkiaan peräti noin 7,5 miljardia euroa. Nordea Global EM Equities UCITS ETF on versio Nordean kehittyvien maiden rahastosta.

Nordea kertoo tiedotteessaan, että sijoittajan kokonaiskulut eivät tule olemaan etf-muodossa korkeammat kuin sijoitusrahastomuodossa. Vakaiden osakkeiden etf-rahastossa hallinnointipalkkio on 1,5 prosenttia. Sen päälle sijoittajan tulee etf-rahastossa laskea spreadin vaikutus. Sijoitusrahastomuodossa Vakaat osakkeet veloittaa hallinnointipalkkiona samat 1,5 prosenttia mutta lisäksi tulee muita kuluja joiden vuoksi rahaston juoksevat kulut ovat 1,91 prosenttia vuodessa. Molemmissa muodoissa sijoittajalle tulee merkintä- ja lunastuspalkkioita (etf:ssä kaupankäyntikulut), jotka vaihtelevat.

Kehittyvien markkinoiden etf-rahaston kulut ovat 2,0 prosenttia vuodessa ja hallinnointipalkkio on sama myös rahastomuodossa (juoksevat kulut 2,01).

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Nordea 1 - Vakaat Osakkeet Kasvu22,64 EUR-0,31
Nordea Kehittyvät Osakemarkkinat K EUR30,06 EUR0,17Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja