Mihin Venäjälle sijoitatkaan?

Suuret indeksiyhtiöt hallitsevat myös Venäjälle sijoittavien rahastojen salkkuja. Sberbank on yleisin omistus.

Venäjä-rahastot ovat menettäneet pääomaa, niin Suomessa kuin muualla, mutta ovat edelleen merkittävässä roolissa suomalaisessa rahastotarjonnassa. Venäjää myydään usein maan kasvutarinan kautta: Euroopan suurin maa, jossa kasvupotentiaalia riittää ja jossa silti osakkeiden arvostustaso on alhainen muihin BRIC-maihin verrattuna.

Mutta mihin rahasi on oikeastaan sijoitettu, jos olet säästänyt Venäjä-rahastoon?

Venäjän osakemarkkinat voi hahmottaa kahtiajaon kautta. Yhtäällä ovat energia- ja perusmateriaalialojen yhtiöt, jotka ovat usein vientivetoisia ja joiden menestykseen vaikuttaa paljon energian ja raaka-aineiden hintojen kehitys. Valtio ja oligarkit ovat isossa roolissa näissä yhtiöissä. Toisen puolen muodostavat Venäjän kotimarkkinoiden kehityksestä riippuvaiset yhtiöt kuten pankit ja kaupan alan yhtiöt. Venäjän kotimainen kulutus on kasvanut reippaasti myös viime vuodet, mikä on tukenut näiden yhtiöiden kasvua.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet