Yksityistämistrendi ei enää kannattanut

Swedbank Robur yhdistää Privatiseringsfond-rahaston toiseen tuotteeseen.

Facebook Twitter LinkedIn

Swedbank Roburin Privatiseringsfond oli 2000-luvun puolivälissä yksi rahastomaailman tähtiä. Esimerkiksi Helsingin Sanomien vuosittaisessa rahastovertailussa se yli ykköseksi vuonna 2005. Rahaston liikeideana oli sijoittaa yksityistettyihin tai yksityistämisaikeiden kohteena oleviin yhtiöihin.

Nyt Swedbank Robur on päättänyt yhdistää rahaston Global-rahastoonsa, koska rahaston on menettänyt pääomaa ja asiakkaita, kun yksityistämistrendi on mennyt ohitse. Rahasto on tappiolla niin kolmen kuin viiden vuoden ajalla. Suomessa rahastoa myynyt Aktia ehdottaa asiakkailleen omaa Global-rahastoaan, koska ei itse tarjoa Swedbankin globaalia osakerahastoa valikoimassaan.

Mitä tehdä? Sijoittajan kannattaa pohtia, missä tarkoituksessa on Privatiseringsfondia ostanut. Juuri tällaisten tilanteiden varalta on hyvä tehdä sijoittaessaan muistiinpanoja, joissa perustelee itselleen kunkin ostoksen. Niihin voi peilata pohtiessaan, onko vaihtaminen globaaliin osakerahastoon järkevää vai tulisiko ehkä siirtää varat johonkin toiseen vastaavaan teemarahastoon.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Aktia Global B0,84 EUR0,62Rating
Swedbank Robur Småbolagsfond Glb A149,17 SEK0,14Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja