FIM seuraavaksi frontier-maihin

Kehittyvien maiden ryhmän johtaja Hertta Alava alkaa vetää uutta rahastoa.

Facebook Twitter LinkedIn

Frontier- eli "raja-alueiden" markkinat ovat maita, joihin kansainvälinen pääoma on vasta asettumassa. Sana frontier viittaa Yhdysvaltojen villin lännen rajamaahan, tuntemattomaan villiin preeriaan, johon asutus oli vasta asettumassa. Sieltä saattoi löytyä vaikka mitä, ja löytyikin. Tämän hetken sijoitusmarkkinoilla frontier-maiksi lasketaan esimerkiksi Bangladesh, Filippiinit ja Vietnam.

Näihin maihin sijoittavia rahastoja on ollut tarjolla jo useita vuosia, Suomessakin on tarjolla Morningstarin luokkaan "Frontier-markkinat osakkeet" kuuluvista rahastoista kymmenen. Suomalaisista rahastoyhtiöistä eQ (aiemmin Icecapital) on ainoana tarjonnut tällaista rahastoa, ja nyt kisaan lähtee mukaan myös FIM, joka näin seuraa pitkää perinnettään tarjota uusien avautuvien maiden lupauksia asiakkailleen, kuten aiemmin esimerkiksi Venäjää ja Ukrainaa.

FIM Frontier -rahastoa ryhtyy hoitamaan yhtiön kehittyvien maiden ryhmän vetäjä Hertta Alava, joka hoitaa tällä hetkellä mm. FIM Saharaa.

Rahaston palkkiorakenne poikkeaa muista FIM:n kehittyvien maiden rahastoista. Peruspalkkio (juoksevat kulut) on ennakkoarvion mukaan 1,53 prosenttia ja sen tuottosidonnaisena palkkiona 8 prosenttia päivittäisestä positiivisesta tuotosta. Tuottosidonnainen palkkio tilitetään neljännesvuosittain jälkikäteen. FIM:n esitteestä käy ilmi, että mikäli neljännesvuoden tuotto on negatiivinen ei tuottosidonnaista palkkiota makseta.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings