Intia, mitä seuraavaksi?

Intian rupia on menettänyt nopeasti arvoaan. Maan hallitus yrittää pikaisesti kiihdyttää taloutta uudelleen.

Facebook Twitter LinkedIn

Intian osake- ja bondisijoittajat ovat kokeneet kovia tänä vuonna. MSCI-yhtiön ylläpitämä Intia-osakeindeksi on tältä vuodelta miinuksella reilut 24 prosenttia (27.8) ja keskimääräinen Intia-rahasto on ottanut takkiin 26,7 prosenttia euroissa laskettuna. Osakkeiden hinnat ovat olleet hyvin volatiileja.

Merkittävä osa tappioista on aiheutunut Intian rupian heikkenemisestä. Se on menettänyt euroon nähden arvoaan noin 19 prosenttia vuoden alusta ja on alimmillaan historiassa Yhdysvaltain dollariin nähden. Intian rupioissa mitattuna maan yhtiöiden osakekurssit ovat heikentyneet "vain" reilut seitsemän prosenttia. Toisessa valuutassa sijoittavaa tieto ei kuitenkaan lämmitä.

Mitä sanovat salkunhoitajat?
Intian hallitus on hyväksynyt 36 infrastruktuutiprojektia, joiden tarkoituksena on elvyttää taloutta. Mukana on muun muassa öljy- ja kaasuprojekteja ja kuljetusinfrastuktuurihankkeita kuten uusia teitä.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Comgest Growth India USD Acc60,63 USD0,19Rating
Fidelity India Focus A-EUR76,48 EUR0,92Rating
Franklin India A(acc)EUR57,40 EUR0,32Rating
JPM India A (acc) USD39,67 USD0,53Rating
Nordea Intia K EUR  

Tietoja kirjoittajasta

Emma Wall  on Morningstar.co.uk-sivuston toimittaja.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys