Tulevat vanhukset valmiita maksamaan, mutta millä?

Enemmistö tulevista vanhuksista on valmis maksamaan vanhuspalveluista, kertoo VATT:n tuore tutkimus.

Facebook Twitter LinkedIn

Suomalaisten säästämishalukkuus ja innokkuus saada varoille tuottoa tulee kiertymään eläkkeen ohella yhä enemmän vanhuuden ajan hoivaan nyt kun keskustelu vanhuuden kustannuksista vihdoin on alkamassa.

Yksi pilari nousevassa teemassa on Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n tuore selvitys, jonka mukaan enemmistö tulevista vanhuksista on valmis maksamaan vanhuspalveluista. Kysymys kuuluukin, millä varoilla he maksavat, kun merkittävällä osalla suomalaisista varallisuus on sitoutunut omaan asuntoon, ja kuitenkin VATT:n tutkimuksen mukaan valtaosa vastaajista haluaa asua omassa asunnossaan mahdollisimman pitkään.

Kun ihminen suunnittelee varojensa säästämistä ja käyttöä tulevaisuudessa, hänelle on olennaista tietää, millaisia menoja hänelle on lankeamassa. Jos hän uskoo verovarojen kattavan merkittävän osan vanhuuden hoidon kuluista, säästöhalukkuus on luonnollisesti pienempi kuin jos hän tiedostaa joutuvansa maksamaan merkittäviä summia asumisestaan ja hoivastaan eläessään vanhaksi.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet