Nordean kolme sektorirahastoa nippuun

Lähes 20-vuotias Foresta-rahasto ja kaksi muuta yhdistetään Maailma Osinkoon.

Facebook Twitter LinkedIn

Nordea jatkaa rahastojensa yhdistelemistä isommiksi kokonaisuuksiksi. Yhtiö ilmoitti perjantaina 9. elokuuta Helsingin Sanomissa kolmen sektorirahaston - Foresta, Medica ja Teknologia - yhdistyvän Maailma Osinkoon. Syitä yhtiö antoi useita, mutta niistä keskeinen on sektorirahastojen vähentynyt kiinnostunut sijoittajien keskuudessa.

Metsäteollisuuteen sijoittava Forest-rahasto ehti lähes 20 vuoden ikään. Medica-rahasto sen sijaan on nähnyt monenlaisia vaiheita perustamisensa jälkeen 2001. Rahastoon kuuluvat esimerkiksi bioteknologiayhtiöt, jotka aiemmin olivat omassa rahastossaan. Teknologia-rahasto perustettiin Nordeassa vasta 2001, joka tuli jälkikäteen ajatellen hieman myöhään kun ns. it-kupla oli jo puhkeamassa.

Vastaanottava rahasto Maailma Osinko on perustettu 2012 joten sillä ei ole vielä Morningstarin tähtiä. Rahaston piensijoittajaosuuksien kulutaso on 1,6 prosenttia vuodessa. Rahastolla ei ole vertailuindeksiä.

Sijoittajan kannattaa aina miettiä oman rahaston yhdistyessä toiseen, onko uuden rahaston tapa sijoittaa ja sen allokaatio itselle mielekäs.

Nordea kertoi myös ruotsalaisen Nordea Spektran varojen siirtyvän Nordea Maailma Osinkoon. Yhdistyminen on osa Nordean pyrkimystä yhdistää rahastoja myös rajojen yli. Suomi on Luxemburgin ohella valikoitunut Nordean rahastojen toiseksi keskukseksi.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Nordea Maailma Osinko A K EUR  

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings