Myös Vontobel haluaa padota rahavirtaa

Sveitsiläisyhtiön menestyneeseen kehittyvien maiden rahastoon ei oteta enää uusia sijoittajia.

Facebook Twitter LinkedIn

Vontobelin kehittyvien maiden osakerahasto Emerging Markets Equity on viime vuosien menestyksekkäimpiä rahastoja luokassaan. Se valittiin vuoden 2012 parhaaksi Morningstar Fund Awardsissa Suomessa ja on toista vuotta peräkkäin ehdokkaana Morningstarin analyytikoiden vuoden parhaaksi rahastoksi Euroopassa.

Menestys on tuonut rahastoon merkittävästi uutta rahaa, ja Vontobel haluaa nyt padota tätä virtaa. Sijoitusalan Citywire-julkaisulle antamassaan haastattelussa yhtiön edustaja sanoo, että uusilta sijoittajilta ei oteta enää varoja, mutta jo rahastossa mukana olevat voivat kasvattaa panostuksiaan. Rahasto on noin viiden miljardin dollarin suuruinen.

Aiemmin helmikuussa Aberdeen kertoi nostavansa merkintäpalkkioita kehittyvien maiden rahastossaan, jotta sen Global Emerging Markets ei kasva liian suureksi. Tuo rahasto on kolme kertaa Vontobelin rahastoa suurempi.

Rahaston koon kasvu voi johtaa siihen, että se ei enää pysty sijoittamaan riittävän isoja panoksia haluamiinsa osakkeisiin riittämättömän likviditeetin vuoksi.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
abrdn Emerging Markets Eq A AInc USD  
Vontobel Emerging Markets Eq B USD681,14 USD0,23Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja