Sijoitukset ja USA:n velkakatto

VIDEO: Jos Yhdysvaltain poliitikot eivät löydä yhteisymmärrystä ja pysty nostamaan liittovaltion velkarajaa kestävästi, miten käy sijoitusten?

Jason Stipp 21.01.2013

Yhdysvaltain poliittiset puolueet käyvät tiivistä keskustelua liittovaltion velkaantumista rajoittavasta velkakatosta (debt ceiling). Tässä videossa Morningstar.com-sivuston päätoimittaja Jason Stipp ja markkinatoimittaja Jeremy Glaser kertovat, mikä velkakatto on ja millaisia vaikutuksia sen "rikkoutumisella" eli velanoton loppumisella voisi olla sijoittajille.

Tämän videon nauhoittamisen jälkeen Yhdysvaltain edustajainhuoneen republikaaniset edustajat kertoivat olevansa valmiita hyväksymään lain, joka lykkää kolmella kuukaudella takarajaa, jonka jälkeen Yhdysvallat ei saa enää ottaa lisää velkaa jos velkakattoa ei ole korotettu. Liike oli odotettavissa, sillä liittovaltion toiminnan pysäyttäminen olisi niin tapahtuma, että kumpikaan poliittinen puolue ei halua siitä vastuuta. Kysymysmerkit eivät kuitenkaan ole vähentyneet Yhdysvaltain liittovaltion budjetin ympäriltä. Liittovaltiotason poliittikkojen on pystyttävä tekemään raskaita päätöksiä ennen kuin kolmen kuukauden määräaika täyttyy. Ja silti, jos päätetyt veronkorotukset ja leikkaukset ovat riittämättömiä, velkaantuminen jatkuu ja velkakaton nostamisesta on päätettävä jälleen muutamaa kuukautta myöhemmin.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
AVAINSANAT

Tietoja kirjoittajasta

Jason Stipp  on Morningstar.com-sivuston päätoimittaja.

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet