Jupiter ja M&G Euroopan parhaat

Morningstarin analyytikot valitsivat maanosan parhaat salkunhoitajat tutkimuksensa perusteella.

Facebook Twitter LinkedIn

Kaksi brittiläistaustaista rahastoyhtiötä ovat saaneet Morningstari n palkinnot vuoden parhaaksi eurooppalaiseksi salkunhoitajaksi. Morningstarin laadulliset analyytikot valitsivat Eurooppaan sijoittavista salkunhoitajista vuoden parhaaksi Cédric de Fonclaren, joka vetää Jupiter European Special Situations –rahastoa.

Koko maailman sijoittavista paras oli Graham French, joka vastaa rahastosta M&G Global Basics. Palkinnot jaettiin Wienissä Morningstar Investment Conferencen yhteydessä kahdeksasta ehdokkaasta.

Palkinnot perustuvat Morningstarin noin 30 eurooppalaisen rahastoanalyytikon näkemyksiin ja tutkimukseen, mukaan lukien tämän artikkelin kirjoittaja. Suomalaisia rahastoja ei ollut vielä tänä vuonna ehdolla, sillä rahastotutkimuksemme on vasta käynnistynyt Suomessa.

Valintaperusteena oli, että salkunhoitaja on menestynyt viimeisen vuoden aikana ja hoitanut sen lisäksi rahaston osuudenomistajien varoja hyvin pitkällä tähtäimellä.

Jupiterin rahasto tuotti 16,0 prosenttia vuonna 2010. Morningstarin Euroopan ja Aasian laadullisen tutkimuksen johtaja Christopher Traulsen muistutti palkintoa jakaessaan, että vuonna 2008 rahasto piti tappionsa 85 prosentissa markkinoiden keskiarvosta. “Cédric de Fonclare on hyvin kokenut ja taitaa osakkeiden valitsemisen bottom-up-tyylillä, mutta tiedostaa samalla makrotaloudellisen ympäristön merkityksen.”

M&G:n rahaston salkunhoitajalla Graham Frenchillä on yli 20 vuoden kokemus salkunhoidosta. Hänen tiiminsä on vahva ja vakaa. Vuonna 2010 rahasto tuotti 32,4 prosenttia. ”French on aidosti taitava salkunhoitaja, joka suhtautuu selkeästi intohimoisesti osuudenomistajiensa menestykseen”, Traulsen sanoi.

Näiden koko Eurooppaa koskevien palkintojen lisäksi Morningstar jakaa kussakin maassa vuosittain palkinnot parhaille salkunhoitajille kvantitatiivisen tutkimuksen perusteella.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja