Nordea Intiasta syöttörahasto

Varat sijoitetaan Luxemburgin Nordeaan Intia-rahastoon, jota ohjastaa ICICI-pankin salkunhoitaja.

Facebook Twitter LinkedIn

Nordea on päättänyt muuttaa Suomeen rekisteröidyn Nordea Intia -rahastonsa niin kutsutuksi syöttörahastoksi. Yhtiö kertoi asiasta ilmoituksessa Helsingin Sanomissa. Nordea Intian varat sijoitetaan jatkossa Luxemburgiin rekisteröidyn Nordea-1 Indian Equity -rahaston osuuksiin eikä suoraan intialaisiin osakkeisiin kuten tähän asti.

Luxemburgiin rekisteröity rahasto sijoittaa saamansa varat Intian markkinoille. Portfolion sijoituspäätökset tekee intialainen salkunhoitaja S. Naren ICICI-pankin leivissä Intiasssa. Salkunhoito ulkoistettiin Nordea omilta salkunhoitajilta ICICI:lle kesäkuussa 2012.

Nordean ilmoituksen mukaan muutoksella ei ole osuudenomistajille juuri merkitystä. Mahdollisia pieniä eroja Suomi- ja Luxemburg-rahastojen välille syntynee lähinnä käteisestä Suomi-rahastossa. Nordea ei kuitenkaan pyri käteispositiolla vaikuttamaan Suomeen rekisteröidyn rahaston tuottoon. Kun suomalaiseen rahastoon tulee uutta pääomaa, sen siirtymisessä Luxemburgiin voi kestää hieman tai osa saatetaan jättää suomalaiseen rahastoon joksikin aikaa. Jos kurssit tuollaisena hetkenä nousevat voimakkaasti, Suomeen rekisteröity rahasto voi jäädä jälkeen luxemburgilaisesta. Kurssien laskiesssa suurempi käteispositio taas hyödyttää suomalaissijoittajaa.

Nordea Intia -rahasto on Morningstarin analyytikkoseurannassa, mutta tällä hetkellä tarkkailussa, "Under Review", kunnes olemme haastatelleet uutta salkunhoitajaa.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja