Korkotähti Nordean valikoimiin

Jeffrey Gundlach sijoittaa korkoihin ennakkoluulottomasti.

Facebook Twitter LinkedIn

Nordea on ulkoistanut merkittäviä mandaatteja ulkoisille toimijoille, erityisesti Yhdysvalloissa. Nyt yhtiö on haalinut brändinsä alle melkoisen amerikkalaisen sijoittajatähden. DoubleLine-varainhoitoyhtiön salkunhoitaja Jeffrey Gundlach valittiin vuonna 2006 Morningstarin vuoden korkosalkunhoitajaksi.

Nordea on nyt käynnistänyt rahaston, jossa Gundlach toteuttaa absoluuttista ts. ei indeksiin sidottua tuottoa synnyttämään pyrkivää strategiaansa Yhdysvaltain korkomarkkinoilla. Rahasto käyttää siihen hyvin monia keinoja. Suosio Yhdysvalloissa on ollut suurta, rahasto on kerännyt yli 25 miljardia dollaria. Sillä on Morningstarin analyytikkojen Neutral-arvosana; analyytikkomme pitää tiimiä keskivertoa parempana ja näytöt ovat hyvät vaikkakin lyhyet. Sijoitusprosessin riskit herättävät jonkin verran kysymyksiä. Salkussa on mm. runsaasti asuntolainajohdannaisia.

Yhdysvalloissa strategian nimi on DoubleLine Total Return Bond Fund, Nordealla nimi on Nordea-1 US Total Return Bond Fund. Rahastoa ei ole rekisteröity Suomeen ainakaan tässä vaiheessa.

Erona alkuperäisen ja Nordean strategian välillä on, että Nordean rahastoon ei oteta subprime-tasoisia velkakirjoja.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja