Skagen uskoo edelleen Samsungiin

Korealaisyhtiö on suurin omistus kolmessa Skagenin rahastossa ja ollut tärkeä avittaja rahastojen kovalle tuotolle vuosien mittaan.

Facebook Twitter LinkedIn

Perjantaina Yhdysvalloissa tullut oikeuden päätös langettaa Samsungille merkittävät korvaukset Applen patenttien luvattomasta käytöstä oli erityisen ikävää luettavaa Stavangerissa Norjassa. Siellä pitää pääkonttoriaan Skagen-rahastoyhtiö, jonka kaikissa kolmessa osakerahastossa Samsung on suurin omistus: Skagen Vekstissä 7,9 prosentilla, Skagen Kon-Tikissä 7,9:llä ja Skagen Globalissa 8,4 prosentilla.

Skagen kiirehti julkaisemaan sivustollaan artikkelin, jossa salkunhoitajat vakuuttavat edelleen uskoaan Samsungiin. "Samsung on käsityksemme mukaan teknologinen edelläkävijä, joka nousee takaisin entistä vahvempana", kirjoittaa yhtiön analyytikko Christian Jessen.

"Oikeusprosessi koski lähinnä vanhempia malleja ja sakko on suuruudeltaan hallittavissa. Uskomme edelleen Samsung Electroniciin ja sen uusiin malleihin", vakuuttaa samassa artikkelissa Kon-Tikin salkunhoitaja Knut Harald Nilsson.

Samsung ja Apple jatkavat käräjöintiään syyskuussa, jolloin yhdysvaltalainen oikeusistuin ottaa kantaa, saako Samsung jatkaa tiettyjen malliensa myymistä Yhdysvalloissa. Nilsson pitää mahdollisena, että oikeus voi jopa kieltää puhelinten myynnin.

Norjalaisen Finansavisen-lehden mukaan Skagenin rahastojen sijoittajat menettivät maanantaina 27.8 arvonlaskuna Samsungin vuoksi 570 miljoonaa kuruunua eli noin 80 miljoonaa euroa.

Skagenin salkunhoitotyylin yksi vahvuus on, että osaketiimi keskustelee paljon keskenään, mutta samaan aikaan useat sijoitukset rahastoissa ovat samoja. Samsung-uutisen tuoma lasku kertoo tyylin riskeistä.

Morningstarin analyytikkotiimi on arvioinut kaikki kolme rahastoa. Kon-Tiki on Gold-, Global Silver- ja Vekst Neutral-luokituksen rahasto. Voit lukea arviot kunkin rahaston Morningstar-sivulta kohdasta Analyysi.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
SKAGEN Global A EUR311,89 EUR-0,41Rating
SKAGEN Kon-Tiki A EUR99,29 EUR0,27Rating
SKAGEN Vekst A EUR405,05 EUR-0,40Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja