Facebook alkaa näyttää houkuttelevalta

Nettiyhtiön myynnin kasva saattaa hidastua ja monia mutkia on matkassa, mutta nousupotentiaali on hyvä riskeihin nähden.

Facebook Twitter LinkedIn

Sosiaalisen median yhtiön Facebookin (FB) tultua pörssiin toukokuussa sen osake lähti rajuun luisuun. Olemme kehottaneet sijoittajia kärsivällisyyteen, vaikka osakkeen hinta on alittanut arviomme yhtiön käyvästä arvosta (32 dollaria osakkeelta). Koska yhtiöön liittyy niin paljon epävarmuutta, meistä sijoittajien tulee vaatia osakkeelta merkittävää alihinnoittelua ennen kuin lähtevät mukaan.

Suhtaudumme Facebookiin sijoituskohteena edelleen varautuneesti. Uskomme yhtiön liikevaihdon kasvun hidastuvan sekä liikevoiton kaventuvan. Silti nämäkin epäilyt huomioiden osake alkaa näyttää houkuttelevalta.

Muutamia varauksia: Yhtiön liiketoimintaan liittyy suuria haasteita eikä Facebookin johto ole löytänyt niihin ratkaisuja. Lisäksi useampi iso erä osakkeita vapautuu kaupankäynnille seuraavan vuoden aikana, mikä voi lisätä osakkeen hintaheiluntaa. (Neljä eri osake-erää avautuu kaupankäynnille, joista suurin marraskuussa. Tuolloin markkinoille tulee yli miljardi osaketta, 45 prosenttia nykyisestä kaupan olevasta osakemäärästä.)

Yhtiölle myönteistä on, että se on vasta kehittelemässä uusia tulonlähteitä muun muassa sovelluksista. Meistä Facebookilla on vahva kilpailuasema, jonka turvin yhtiö voi kasvaa rauhassa ja maksimoida mainostulonsa, silti kehittäen käyttäjäkokemusta edelleen paremmaksi.

Meistä mielekäs hinta alkaa harkita osakkeen ostamista on 19 dollarissa. Silti edessä on monia haasteita ja investointitarpeita, eikä olisi ihme jos osake putoaisi tältäkin tasolta alaspäin. Emme siis väitä osakkeen saavuttaneen pohjaansa, mutta meistä osakkeen nousupotentiaali on riittävän suuri riskeihin nähden.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Rick Summer, CFA, CPA  Rick Summer, CFA, CPA, is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja