Tervetuloa uusille morningstar.fi-sivuille! Tutustu tarkemmin muutoksiin ja sivuston uusiin työkaluihin, jotka auttavat sijoittamaan paremmin.

Yrityslainojen buumi ohi?

Kolme suurta rahastoyhtiöitä Evli, Nordea ja OP esitteli hiljattain yrityslainarahastojaan piensijoittajille Arvopaperin tilaisuudessa. Yrityslainojen tuotto-odotuksia pidettiin houkuttelevina verrattuna lyhyen koron tai valtion lainapapereihin verrattuna. Yrityslainat ovat kuitenkin olleet tapetilla jo pidemmän aikaa ja rahastot turvonneet kun suursijoittajien rahaa on tullut niihin valtionlainoista.

Nyt suursijoittajat näyttävät kuitenkin päätyneen siihen, että ainakaan euroalueelta ei ole enää tarjolla yrityspapereista niin houkuttelevaa lisätuottoa että sinne kannattaisi satsata lisää - vaan päinvastoin. Finanssialan Keskusliiton Rahastoraportin mukaan pääosa toukokuussa suuria summia menettäneistä rahastoista sijoittaa euroalueen yrityslainoihin. Yhteensä suomalaisten yhtiöiden euroalueen (matalamman riskin) investment grade -rahastot menettivät 284 miljoonaa euroa ja korkean riskin high yield -rahastot 239 miljoonaa euroa. Sen sijaan globaaleihin yrityslainoihin tuli mukavasti uutta rahaa, 151 miljoonaa euroa.

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .