OP:n rahastot vuotavat edelleen

Suomen toiseksi suurimman rahastoyhtiön OP-Pohjolan rahastot ovat olleet alkuvuoden suurimpia menettäjiä rahastopääoman markkinoilla. Yhtiön rahastoista on lähtenyt merkittävästi varoja pois alkuvuoden aikana, miltei tasan miljardi euroa (997 miljoonaa), kertoo Finanssialan Keskusliiton huhtikuun lopun tilanteeseen perustuva Rahastoraportti. Eniten OP:ssä rahaa on lähtenyt lyhyen koron rahastoista Euro ja Likvidi, mutta myös Suomen suurin osakerahasto OP-Delta on menettänyt tuntuvasti pääomaa: 178 miljoonaa euroa . Kaikki tämä raha ei ole yksityisesti hallinnoitua, vaan Deltassa on myös paljon muiden OP:n rahastojen varoja. Deltan hallinnoitava pääoma oli kuukauden vaihteessa pudonnut 377 miljoonaan euroon. Rahastossa on parhaimmillaan ollut yli 830 miljoonaa euroa.

Kun kyseessä on suuri pankkikonserni, osa näistä varoista on voinut liikkua muihin OP-Pohjolan tuotteisiin tai pankin taseeseen talletuksina. Myös viime vuonna OP oli rahastomarkkinoiden menettäjä.

Alkuvuoden voittaja pääomavirroissa on ollut Nordea, jonka rahastot ovat keränneet yli 1,1 miljardia euroa. Rahaa on tullut erityisesti ruotsalaisilta sijoittajilta mm. rahastoon Nordea SVE Instituutio Korko. Yrityslainoihin sijoittava Corporate Bond -rahasto on kerännyt 342 miljoonaa uutta pääomaa.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet