OP:n rahastot vuotavat edelleen

Facebook Twitter LinkedIn

Suomen toiseksi suurimman rahastoyhtiön OP-Pohjolan rahastot ovat olleet alkuvuoden suurimpia menettäjiä rahastopääoman markkinoilla. Yhtiön rahastoista on lähtenyt merkittävästi varoja pois alkuvuoden aikana, miltei tasan miljardi euroa (997 miljoonaa), kertoo Finanssialan Keskusliiton huhtikuun lopun tilanteeseen perustuva Rahastoraportti. Eniten OP:ssä rahaa on lähtenyt lyhyen koron rahastoista Euro ja Likvidi, mutta myös Suomen suurin osakerahasto OP-Delta on menettänyt tuntuvasti pääomaa: 178 miljoonaa euroa . Kaikki tämä raha ei ole yksityisesti hallinnoitua, vaan Deltassa on myös paljon muiden OP:n rahastojen varoja. Deltan hallinnoitava pääoma oli kuukauden vaihteessa pudonnut 377 miljoonaan euroon. Rahastossa on parhaimmillaan ollut yli 830 miljoonaa euroa.

Kun kyseessä on suuri pankkikonserni, osa näistä varoista on voinut liikkua muihin OP-Pohjolan tuotteisiin tai pankin taseeseen talletuksina. Myös viime vuonna OP oli rahastomarkkinoiden menettäjä.

Alkuvuoden voittaja pääomavirroissa on ollut Nordea, jonka rahastot ovat keränneet yli 1,1 miljardia euroa. Rahaa on tullut erityisesti ruotsalaisilta sijoittajilta mm. rahastoon Nordea SVE Instituutio Korko. Yrityslainoihin sijoittava Corporate Bond -rahasto on kerännyt 342 miljoonaa uutta pääomaa.

Morningstar Facebookissa: liittymällä ryhmäämme voit seurata uutisvirtamme kätevästi.
Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi tärkeimmät artikkelimme viikottain luettavaksesi.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings