Lagarde: Pelkkä kasvu ei riitä

IMF:n pääjohtaja valaisee laajassa haastattelussa ajatuksiaan Euroopan tilanteesta ja kansainvälisestä talousyhteistyöstä. Hän muistuttaa monien maiden tarvitsevan kipeästi kasvua joka luo myös työpaikkoja.

Morningstar 10.04.2012
Facebook Twitter LinkedIn

Ranskalainen Christine Lagarde on Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja. Hänen haastattelunsa on julkaistu University of Pennsylvanian Wharton-kauppakorkeakoulun julkaisussa Knowledge@Wharton ja Morningstar julkaisee haastattelusta otteita Whartonin luvalla.

Haastattelussa Lagarde ei näe vaihtoehtoja tiukalle talouskurille, jota monet Etelä-Euroopan maat on pantu harjoittamaan. Hän ei ole yllättänyt Italian eikä Irlannin viimeaikaisista heikoista talousluvuista. Hän muistuttaa, että on tärkeää synnyttää näihin ja muihin kärsiviin maihin kasvua joka synnyttää työpaikkoja.

Lagarde toimi näyttävän lakimies- ja konsulttiuran jälkeen Ranskan ulkomaankauppa- ja myöhemmin valtiovarainministerinä. Forbes-lehden mukaan hän on maailman yhdennäksi vaikutusvaltaisin nainen ja 39. vaikutusvaltaisin henkilö.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstar  

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys