Comgestilla ja Veritasilla vuoden managerit

Vuoden 2012 Morningstarin Euroopan analyytikkotiimin valitsemat parhaat salkunhoitajat tulevat Ranskasta ja Britanniasta.

Facebook Twitter LinkedIn

Ranskalaisen Comgestin ja brittiläisen Veritasin salkunhoitajat saivat vuoden 2012 Morningstar European Fund Manager of the Year –palkinnot. Palkinnot luovutettiin torstaina Wienissä Morningstarin ammattisijoittajien konferenssin yhteydessä. Palkittavat valitsi Morningstarin noin 30 hengen eurooppalainen rahastoanalyytikkojen tiimi. Valittavilta edellytettiin hyvää mennyttä vuotta, mutta myös näyttöjä siitä, että he ovat hoitaneet hyvin rahastoasiakkaidensa varoja pitkällä aikavälillä.

Palkinnot jaettiin kahdessa kategoriassa:

Eurooppa osakkeet

Palkinnon parhaina Eurooppa-salkunhoitajina saivat Comgest-rahastoyhtiön Laurent Dobler ja Arnaud Cosserat työstään yhtiön lippulaivarahaston Renaissance Europen vetäjinä. Dobler ja Cosserat vastaavat myös yhtiön muista Eurooppaan sijoittavista osakerahastoista, joissa käytetään samaa sijoitusprosessia. He johtavat kahdeksanhenkistä, vakaata osakesalkunhoitajien tiimiä. Sijoitustavassa pääpaino on laatutekijöillä, vaikka salkunhoitajat pitävätkin myös kasvua tärkeänä kohdeyhtiöille. Lähestymistapa on vähentänyt rahastosijoittajien riskiä menettää varojaan. Esimerkiksi vuonna 2008 Renaissance Europe menetti arvostaan 14 prosenttiyksikköä vähemmän kuin sen kanssa kilpailevat Euroopan suuriin kasvuyhtiöihin sijoittavat rahastot keskimäärin. Salkunhoitajat välttelivät finanssiyhtiöitä, joiden laatua he pitivät heikkona. Vuonna 2011 rahaston arvo nousi 1,98% kun taas keskiverto kilpailija hävisi 9,6%, ja jälleen tärkeä erottava tekijä oli keskittyminen laatuyhtiöihin. Vaikka salkunhoitajien lähestymistapa johtaakin siihen, että rahasto ajoittain häviää kilpailijoilleen, vahva kyky suojata rahaston arvoa laskuissa on tuonut salkunhoitajille erinomaisen pitkän ajan tuottohistorian ja antaa sijoittajille perusteltua turvallisuudeen tunnetta tätä rahastoa ostaessaan. 

Maailma osakkeet

Isossa-Britanniassa pääkonttoriaan pitävän Veritasin managerit Charles Richardson ja Andrew Headley saivat globaalin sijoittajan palkinnon Morningstarilta työstään Veritas Global Equity Income ja Veritas Global Focus -rahastoissa. Kaksikko on yltänyt molemmissa rahastoissa vaikuttaviin tuloksiin teema-pohjaisella sijoitusprosessillaan, joka on tuonut sijoittajille lisäarvoa hyvin erilaisissa markkinaympäristöissä. Salkunhoitajat korostavat sijoittajien pääoman turvaamista. Rajattuaan olennaiset sijoitusteemat he etsivät teemoista hyötyviä yhtiöitä, joilla on kestäviä kilpailuetuja ja vahva kassavirta. Osakkeiden tulee olla riittävän alhaisesti hinnoiteltuja, jotta nousuvaraa on runsaasti. Lähestymistapa auttoi salkunhoitajia vuonna 2008, kun kurssit putosivat. Rahastot pärjäsivät kilpailijoitaan ja MSCI World -indeksiä paremmin; rahastot sijoittuivat Morningstarin maailman suurten laatuyhtiörahastojen luokassa parhaaseen viidennekseen. Merkillepantavaa on myös, että rahastot ylsivät vuoden 2009 nopeassa nousussa parhaaseen viidennekseen ja kolmannekseen. Vuonna 2011 rahastot pärjäsivät vieläkin paremmin: Veritas Global Equity Income ylsi 2,34% eurotuottoon ja Veritas Global Focus 4,10 prosenttiin. Keskimääräinen killpailijarahasto hävisi 4,45 prosenttia ja MSCI World 2,38 prosenttia euroissa.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Christopher J. Traulsen, CFA

Christopher J. Traulsen, CFA  on Morningstarin rahastotutkimuksen johtaja Euroopassa ja Aasiassa.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja