Energianhimo kiehtoo riskinottajaa

Morningstarin analyytikot löytävät monia kiinnostavia toimialoja ja yhtiöitä energiasektorilta, mutta riskit ovat korkeat.

Thomas Furuseth 13.12.2011
Facebook Twitter LinkedIn

Maailma janoaa energiaa. Sijoitus energiaa tuottavaan yhtiöön tuntuu hyvältä idealta, ja sitä se on ollutkin viimeisen vuosikymmenen ajan, samoin kuin monta kertaa aiemminkin. Mutta onko tuntuma oikea?

Ennen sijoituspäätöstä on tärkeä ymmärtää mm., mitä riskejä energiasektorille sijoittaminen sisältää. Miten energian hinnan vaikuttavat vaihtoehtoisten energianlähteiden etsintään? Voivatko öljyn ja kaasun hinnat pudota?

Öljyn ja maakaasun hintojen suhde
Luonnonvaroja on rajallisesti, mutta inhimillisen mielikuvituksen ja uuden teknologian avulla markkinoille tulee öljyä ja maakaasua lähteistä, joihin ei aiemmin ole päästy käsiksi. Tuore esimerkki on Yhdysvaltain liuskekaasu, jonka tarjonta on alentanut maakaasun hintaa merkittävästi ja samalla murtanut öljyn ja maakaasun hintojen pitkän samansuuntaisen hintakehityksen.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  on Morningstarin rahastoanalyytikko ja morningstar.no-sivuston päätoimittaja.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys