Tervetuloa uusille morningstar.fi-sivuille! Tutustu tarkemmin muutoksiin ja sivuston uusiin työkaluihin, jotka auttavat sijoittamaan paremmin.

PYN: Tulvilla suuret vaikutukset

PYN-rahastoyhtiön salkunhoitaja Petri Deryng on lähettänyt asiakkailleen Thaimaan tulvien vaikutuksia analysoivan kirjeen. Deryng toteaa hoitamiensa rahastojen keskittyneen Thaimaassa nimenomaan kotimarkkinayrityksiin (Elite 100% ja Populus 20%), ja siten "on selvää, että talouden täydellinen pysähdys vaikuttaa niihin paljon kuluvan kvartaalin aikana ylimääräisten kulujen ja menetettyjen/siirtyneiden kauppojen takia".

PYN:n rahastot näyttävät kärsineen viime viikkojen tapahtumista poikkeuksellisen paljon verrokkirahastoihin nähden: Eliten kuukauden tuotto (3.11) on ollut negatiivinen 0,02 prosenttia. Se on 11,04 prosenttiyksikköä heikompi kuin rahastoluokan (Thaimaa osakkeet) rahastoilla keskimäärin. Laajemmin Aasiaan sijoittavan Populuksen kuukauden tuotto on ollut 3,58 prosenttia, 11,07 prosenttiyksikköä heikompi kuin keskimäärin rahastoilla luokassa Aasia ei-Japani osakkeet.

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .