Kaksi etf-rahastoa teknologiaosakkeisiin

Nasdaq-pörssin liikkeitä pääsee seuraamaan 0,30 prosentin vuosittaisilla kustannuksilla.

Facebook Twitter LinkedIn

New Yorkissa sijaitseva Nasdaq on maailman johtava teknologiapörssi. Sen sataan suurimpaan osakkeeseen voi luonnollisesti sijoittaa myös pörssinoteerattujen rahastojen eli etf:ien kautta. Analyytikkomme ovat vastikään arvioineet kaksi Nasdaq-rahastoa.

Lyxor ETF NASDAQ-100 A (EUR) sekä PowerShares EQQQ sopivat molemmat ydinomistukseksi hyvin hajautetussa globaalissa salkussa. Molempien etf-rahastojen kurssit korreloivat maailman osakemarkkinoiden kanssa verraten voimakkaasti johtuen Yhdysvaltain vahvasta asemasta maailmantaloudessa. Niistä ei saa siten erityisen hyvää hajautushyötyä.

Yksi kiinnostava piirre teknologiapörssiin sijoittamisessa on: Nasdaq ei sisällä juuri rahoitusalan yhtiöitä, ja finanssiosakkeisiin voimakkaasti panostaneelle sijoittajalle teknologiapörssi voikin olla mielekäs vastapaino salkkuun.

Indeksin osakkeet ovat pääosia kooltaan suuria; kysymyksessä eivät ole mielikuvien pienet, kokeilunhaluiset teknologiayhtiöt.

Lyxor ETF NASDAQ-100 A (EUR)
Indeksi kopioidaan salkkuun synteettisesti
Hallinnointikulut: 0,30%

PowerShares EQQQ
Salkkuun hankitaan indeksin sisältämät osakkeet.
Hallinnointikulut: 0,30%

Amerikkalaisia pienyhtiöitä
Tuore analyytikkoraporttimme käy läpi maailman merkittävimmille pienyhtiömarkkinoille, Yhdysvaltoihin, sijoittavaa etf-rahastoa, joka tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi sijoittajalle, jolla on jo Yhdysvalloissa omistuksia suurimmissa yhtiöissä MSCI- tai S&P 500-indeksien kautta.

db X-trackers Russell 2000 ETF pyrkii kopioimaan Russell 2000 -indeksin tuoton kulujensa jälkeen. Russell 2000 on Russell 3000:n alaindeksi. Se sisältää Russell 3000:n pienimmät 2000 osaketta. Niiden painoarvo mitattuna on vajaat kymmenen prosenttia Yhdysvaltain pörssimarkkinan arvosta.

db X-trackers Russell 2000
Indeksi kopioidaan salkkuun swapien avulla
Hallinnointipalkkio 0,45%

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja