Pelastakaa UCITS

Facebook Twitter LinkedIn

Amerikkalainen sijoitusrahastojätti Fidelity vaatii, että Euroopan unioni ryhtyy toimiin pelastaakseen rahastojen UCITS-brändin. UCITS merkitsee EU:n rahastoalaa koskevaa lainsäädäntöä. Fidelityn mielestä on äärimmäisen tärkeää pitää nykyistä paremmin erillään yksinkertaiset ja monimutkaiset tuotteet. Ysinkertaiset rahastot olisivat jatkossakin UCITS-direktiivin alaisia, mutta muut, vaihtoehtoiset rahastot ja sijoitustuotteet tulisi siirtää muun EU-lainsäädännön alle.

Fidelityn radikaalin ehdotuksen taustat ovat Aasiassa. Fidelityn muistuttaa UCITS:n brändistä, joka on mahdollistanut eurooppalaisille varainhoitotaloille rahastojen myymisen muualla maailmassa verraten vaivattomasti. Mutta kun UCITS:ia on väljennetty, monimutkaisia tuotteita on päässyt UCITS-tuotteiden sekaan ja erityisesti aasialaiset viranomaiset tulleet epäluuloisemmiksi eurooppalaisille tuotteille.

Fidelity huomauttaa, että myös joidenkin Euroopan maiden viranomaiset ovat asettaneet UCITS-tuotteiden myynnille ja markkinoinnille yksityishenkilöille rajoituksia. Uutena riskitekijänä ovat synteettiset etf-rahastot, joita Fidelityn mielestä ei tulisi pitää UCITS:in alaisuudessa. UBS-pankin synteettisten etf:ien treideri aiheutti vastikään miljarditappiot.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings