Miksi sijoittaa liian vaikeasti?

Tavallisen sijoittajan ei kannata haksahtaa eksoottiseen etf:ään, jonka riskejä ei ymmärrä.

Timothy Strauts 12.09.2011

Sadattuhannet suomalaiset säästävät sijoitusrahastoihin. Monille yksityissijoittajille sijoitusrahastot eivät kuitenkaan tunnu riittävän. Niistä kun ei löydy kovin eksoottisia sijoitusstrategioita, ja jos löytyy, minimisumma rahastoon voi muodostua esteeksi.

Enää piensijoittajan ei tarvitse jäädä harmittelemaan kohtaloaan. Pörssinoteeratut rahastot, kuten etf:t, ovat laajentaneet tarjontaa huomattavasti ja tehneet sijoittamisesta tasa-arvoisempaa. Hänen saatavilleen on tullut kullan kaltaisia sijoituskohteita, joiden omistaminen oli aiemmin turhan vaikeaa.

Joustavuus ei tule yksin. Se on tuonut haasteita. Etf:illä kun voi sijoittaa futuureihin, termiineihin, swapeihin, valuuttoihin ja fyysisiin hyödykkeisiin. Vaikka moni jo ymmärtäisikin, miten korko- ja osakesijoitukset käyttäytyvät, harva tietää, miten eksoottiset johdannaiset vaikuttavat salkun koostumukseen. Etf:ssä ei kuitenkaan ole Linnanmäen laitteiden tapaan varoitustekstiä ”vain yli 140-senttisille”. Sijoittajan on tärkeää itse mieltää oma taitotasonsa ennen kuin lähtee tuntemattomille vesille.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Tietoja kirjoittajasta

Timothy Strauts  Timothy Strauts is an ETF analyst at Morningstar.

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet