Motorolasta rahat, miten käy Nokian?

Nokian suuromistaja Dodge & Cox kerää ison tienestin Motorolan kännyköiden myynnistä Googlelle, mutta Nokia polttelee edelleen salkussa.

Facebook Twitter LinkedIn

Nokian suuromistaja, Dodge & Cox -rahastoyhtiön Stock-rahasto, on ollut omistajilleen haastava sijoituskohde. Rahastolla on ollut useita isoja satsauksia tele- ja viestintäalan yhtiöissä, joiden kurssit ovat kärsineet. Nyt ainakin yksi vastavirran sijoittajan rohkeista satsauksista tuottaa hedelmää, kun Google ostaa Motorolan matkapuhelimet 12,5 miljardilla dollarilla.

Stock-rahasto on omistanut Motorolaa vuodesta 2003. Vaikka Motorolan osake laski rajusti vuonna 2006, yhtiö on pidetty salkussa sen suuren patenttisalkun ja vahvan taseen vuoksi. Dodge % Coxin Stock -rahastolla oli kesäkuun lopussa 5,4% Motorola Mobilityn osakkeista. Yhtiö on kuitenkin sen verran pieni, että näinkään iso omistus tunnu paljon yli 40 miljardin dollarin rahastossa.

Nyt Dodge & Coxin rahastojen omistajat varmasti kääntävät katseensa toiveikkaina Nokiaan, joka on yhtiön rahastojen pitkäaikainen omistus, ja jota lisättiin rahastoihin toisella neljänneksellä. Dodge & Cox liputti heinäkuussa sen rahastojen omistavan yli viisi prosenttia Nokiasta.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja