Käyttäjien rekisteröitymisessä esiintyy tällä hetkellä tilapäisiä ongelmia. Arvostamme kärsivällisyyttänne sillä välin kun tutkimme asiaa.

Rahastojen kulut laskeneet Yhdysvalloissa

Kotimaisen osakerahaston palkkio USA:ssa enää 0,77%, kertoo Morningstarin selvitys.

Facebook Twitter LinkedIn

Rahastojen pääomien kasvu on ollut hyvä uutinen amerikkalaisille rahastosijoittajille. Monilla amerikkalaisilla rahastoilla on sääntö, jonka perusteella rahastot alentavat prosentuaalista palkkiotaan tiettyjen pääomarajojen ylittyessä. Niin on käynyt monessa rahastossa erityisesti seksi, että osakkeet ovat kallistuneet finanssikriisin jälkeen.

Tällaisia sääntöjä ei Euroopassa juuri ole, vaikka ne olisivat toivottavia rahastosijoittajien näkökulmasta.

Morningstarin Yhdysvalloissa tekemä analyysi vuoden 2010 amerikkalaisten rahastojen kuluista kertoo hallinnointikulujen pudonneen merkittävästi vuoden aikana. Rahastot eivät ole siellä olleet koskaan yhtä halpoja. Se on toki oletettavaa, onhan rahastopääoma ollut voimakkaassa kasvussa.

Olemme laskeneet kullekin rahastotyypille keskimääräisen kulun painottamalla kunkin rahaston kulun sen hallinnoitavalla pääomalla. Mukana eivät ole pörssinoteeratut rahastot kuten etf:t eivätkä suljetut rahastot. Merkintä- ja lunastuspalkkioita ei ole otettu laskuihin.

Keskimääräisten rahastojen kuluja (hallinnointikulut vuodessa):
USA-osakerahasto: 0,7738%
Yhdistelmärahasto: 0,7350%
Globaali osakerahasto: 0.9707%
Vaihtoehtoiset rahastot: 1,1775%
Obligaatiorahastot: 0,6387%

Kaikki rahastot keskimäärin: 0,7650%
V. 2009: 0,7914%
V. 2001: 0,9414%

Yllä olevat luvut kertovat, että amerikkalaisten sijoittajien kulut ovat pudonneet kymmenessä vuodessa keskimäärin noin 0,18 prosenttiyksikköä jo valmiiksi Eurooppaa matalammalta tasolta.

 

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Russel Kinnel  on Morningstarin rahastotutkimuksen johtaja Yhdysvalloissa ja Morningstar FundInvestor -lehden päätoimittaja.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings