Morningstarin analyysit katsovat tulevaan

Rekisteröitymällä käyttäjäksi voi lukea analyytikkojen arvioita rahastoista.

Facebook Twitter LinkedIn

Julkaisemme etusivullamme taajaan artikkeleita, joiden otsikko alkaa ”Kvalitatiivinen luokitus”. Nämä artikkelit ovat Morningstarin analyytikkojen laatimia tutkimuksia Suomessa myytävistä rahastoista.

Arviot laatii Morningstarin yli 20-päinen tutkimustiimi Euroopassa ja Aasiassa. Sivuilla julkaistaan tiivistelmiä, ja ne ovat ilmaiseksi luettavissa kaikille Morningstarin rekisteröityneille käyttäjille. Rekisteröityä voi tältä sivulta.

Julkaisemme etusivullamme kaikki suomen- ja englanninkieliset analyysit. Muilla kielillä julkaistuja raportteja voi tarkastella sivun ”Rahastot” alalaidasta tai tämän linkin takaa. Ryhdymme julkaisemaan raportteja myös suomalaisista rahastoista vuonna 2011.

Tähdet numeroista, analyysissä näkemystä
Morningstarin laadulliset rahastoanalyysit ovat eri asia kuin Morningstar rating eli tuttu tähtiluokitus.

Morningstarin tähtirating perustuu puhtaasti tilastoihin. Tähdet annetaan automaattisesti laskutoimituksesta, johon vaikuttavat rahaston tuotto, riski ja kulut.

Tähdet perustuvat pelkästään menneeseen. Vaikka niillä on jonkin verran ennustusvoimaa, mennyt ei välttämättä kerro, miten rahastolla menee tulevaisuudessa. Morningstarin laadullisen analyysin tarkoituksena onkin parantaa sijoittajien ymmärrystä siitä, mihin rahastoon kannattaa sijoittaa.

Analyysin lopputuloksena on nelisivuinen raportti, josta julkaisemme verkkosivullamme tiivistelmän. Koko analyysiraportti on saatavilla muun muassa osana Morningstar Direct™ -tuotetta.

Arvioimme rahastoja viisiportaisella asteikolla: Eliittiä–hyvätasoinen–keskiverto–heikko–ala-arvoinen. Arvosana voi poiketa tuntuvastikin rahaston saamasta tähtiluokituksesta. Analyysissä kerrotaan myös, millainen rooli rahastolle on mielekäs antaa salkussa.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings