Evli luottaa ilmastonmuutokseen

Facebook Twitter LinkedIn
Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys on sanapari, joka koskettaa paatuneintakin sydäntä. Miten juuri minä voin toimia toisin, että maailma pelastuisi? Tähän markkinarakoon tarttuvat myös rahastoyhtiöt, viimeisimpänä Evli.

Niin sanotut SRI- eli Socially Responsible Investmets-rahastot pyrkivät sijoittamaan yhteiskuntavastuullisesta näkökulmasta, jossa sosiaaliset, eettiset ja ympäristölliset seikat otetaan huomioon.

Evli Sustainable Climate erikoissijoitusrahasto aloitti toimintansa viime viikolla. Rahaston salkkua ei hoideta Evlissä, vaan salkunhoitajana toimii kestävän kehityksen sijoittamiseen erikoistunut SAM Sustainable Asset

Management AG.

Kaikki Evlin rahaston varat sijoitetaan SAMin hallinnoimaan sijoitusrahastoon. Kohderahaston sijoitukset hajautetaan maailmanlaajuisesti ympäristötekniikan ja ympäristönsuojelun alalla toimiviin tai kestävän kehityksen periaatteita noudattavien yritysten osakkeisiin.

Sijoitusten painopisteen kerrotaan olevan yrityksissä, jotka hallitsevat ilmastonmuutosta ja ehkäisevät ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Hyvän omantunnon piiriin pääsee 5 000 euron minimisijoituksella.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja