Threadneedle pujottautuu Suomeen

Alunperin brittiläinen, nykyään amerikkalaisomisteinen rahastoyhtiö Threadneedle pujottautuu rahastoineen myös Pohjoismaihin. Threadneedlen Pohjoismaiden toiminnot ovat vielä yhden miehen harteilla ja asiakkaita on alueella vasta muutama.

Facebook Twitter LinkedIn
- Meillä on useita vahvoja tuotteita, joiden uskomme kiinnostavan sijoittajia. Esimerkiksi absoluuttisen tuoton bondirahasto Target Return Fund, esittelee myyntijohtaja Thomas Berglund, joka piipahti Helsingissä tapaamassa vakuutusyhtiöitä ja eläkesijoittajia.

Threadneedlen Target Return Fund yhdistelee erilaisia joukkovelkakirjalainainstrumentteja ja tähtää aina positiiviseen tuottoon.

- Tällaiset hedgerahastotyyppiset tuotteet ovat Suomen rahastomarkkinoille tervetulleita, sanoo Sijoitusrahastoyhdistyksen toiminnanjohtaja Markku Savikko.

Threadneedlen Berglund uskoo, että myös globaali osakesalkku, eurooppalainen osa

kesalkku, kehittyvien markkinoiden osakesalkku sekä high yield -rahastot voivat tehdä hyvin kauppansa.

Näissä tuotteissa kilpailu on kuitenkin kovempaa.

Sijoitusrahastoyhdistyksen Savikon mukaan uusia rahastoyhtiöitä mahtuu vielä hyvin Suomen markkinoille. Uuden rahastoyhtiön on muuhun Eurooppaan verrattuna helppo tulla tänne, koska sisään pääsee suhteellisen vähällä byrokratialla. Suomalainen rahastomarkkina ei ole vielä läheskään kypsä, koska tarjolla on vasta toista tuhatta rahastoa. Pankkitileillä on yhä enemmän rahaa kuin rahastosijoituksissa, toteaa Savikko.

Tähtäimessä instituutiot

Threadneedle on Berglundin mukaan lähtenyt Pohjoismaihin tositarkoituksella. Aluksi tähtäimessä ovat institutionaaliset sijoittajat, joten potentiaalisia asiakkaita on satakunta. Niistä Suomessa parisenkymmentä. Myöhemmin Threadneedle saattaa pyrkiä myös piensijoittajamarkkinoille.

Threadneedle Investments aloitti toimintansa vuonna 1994 Lontoon Cityssä Threadneedle Streetilla, samalla kadulla missä myös Englannin keskuspankki sijaitsee. Keskiajalla alueella oli tiheään räätälinliikkeitä, mistä tulee ylälankaa tarkoittava nimi Threadneedle. Vuonna 2003 Threadneedle Investments myytiin American Expressille, mutta päämaja pysyi Cityssä.

Tänä keväänä Threadneedle oli otsikoissa sen myytyä 14 prosentin osuutensa Lontoon pörssistä amerikkalaiselle teknologiapörssi Nasdaqille. Threadneedle teki kaupassa hyvät voitot.

Yhtiössä työskentelee 131 sijoitusalan ammattilaista, joista salkunhoitajia on 60. Hallinnoitavana on 29 sijoitusrahastoa, joissa on rahaa 73,1 miljardia puntaa eli 107 miljardia euroa.

Suomalaisiakin osakkeita on Eurooppa-salkussa. Tällä hetkellä Neste Oilia, Cargotecia ja F-Securea.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja