Internetin ihmelapsi puhalsi ilmat pois

Internetin ihmelapsena pidetty hakukone Google on puhaltanut ilmat pois niistä rahastoista, jotka ovat sijoittaneet it-yhtiöiden osakkeisiin. Monet it-rahastot ovat painuneet jo miinukselle. Tästä on yksi esimerkki Credit Suisse Equity Fund Global Internet -rahasto, jonka tuotto vuoden alusta on 0,2 prosenttia miinuksella. Rahaston salkussa suurimpia sijoituksia ovat EBay, Google, Yahoo ja Amazon.

Facebook Twitter LinkedIn
Viime vuonna useimmat it- ja teknologian rahastot tarjosivat keskimäärin noin 20 prosentin tuottoa. Alkuvuonna rahastot ovat yltäneet keskimäärin 4-5 prosentin tuottoon. Tosin rahastojen välillä on suuriakin eroja, ja kannattaakin katsoa, mitä niiden salkuissa todellakin on.

Esimerkiksi SEB Technology Fund on vuoden alusta tarjonnut 1,4 prosentin tuoton. Sen salkussa on Microsoftin, Samsungin, Ciscon ja Intelin osakkeita. ACM International Techology Fundista on alkuvuonna saanut 2,7 prosentin tuoton. Sen salkussa on Microsoftin, Googlen, Yahoon ja IBM:n osakkeita.

Hakukone Google ei ole ainut nettiyhtiö, jonka markkina-arvosta on tämän vuoden alussa pyyhkiytynyt miljardeja dollareita. Laskupaineet ovat kohdistuneet myös Yahoon, Amazoniin sekä EBayhin. Tärkein syy nettiosa

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys